31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Κόκκινος συναγερμός σε 15 πόλεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε 15 πόλεις στην Ιταλία, καθώς ο καύσωνας Χάρων επελαύνει ανεβάζοντας το θερμόμετρο έως και τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδοποιήσεις, οι οποίες υποδεικνύουν κινδύνους ακόμη και για υγιείς ανθρώπους, ισχύουν για τα τουριστικά hotspots όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Μπολόνια για τις επόμενες ημέρες.

Πιθανές θερμοκρασίες –  ρεκόρ αναμένονται ανά την Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα καθώς πλησιάζει νέος καύσωνας.  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αναφέρει ότι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Πολωνία ενδέχεται να δουν ακραίες συνθήκες.

Ο ESA παρακολουθεί τις θερμοκρασίες της ξηράς και της θάλασσας μέσω των δορυφόρων της.

Η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη ήταν 48,8 βαθμούς Κελσίου στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021 και οι προβλέψεις δείχνουν ότι παρόμοια επίπεδα θα μπορούσαν να επιτευχθούν αυτή την εβδομάδα.

Οι περίοδοι έντονης ζέστης συμβαίνουν εντός των φυσικών καιρικών συνθηκών, αλλά παγκοσμίως γίνονται πιο συχνές, πιο έντονες και διαρκούν περισσότερο λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει συμβουλεύσει οποιονδήποτε στις περιοχές που καλύπτονται από τους κόκκινους συναγερμούς του Σαββάτου να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11:00 και 18:00 και να φροντίζει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους ή τους ευάλωτους.

 Καμίνι και η Κεντρική Ευρώπη

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν φτάσει και σε κεντρικά μέρη της Ευρώπης, με τη Γερμανία και την Πολωνία να «φλέγονται». Η μετεωρολογική υπηρεσία της Τσεχίας εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο μπορεί να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου – επίπεδα εξαιρετικά υψηλά για τη χώρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο, ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται ανά τη χώρα.

Να θυμίσουμε ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Ιούνιος στην ιστορία, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης του κλίματος της ΕΕ, Copernicus.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκύπτουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη «δυστυχώς γίνονται η νέα κανονικότητα», προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό