17.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κόατες: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν εξαρτώνται από την παραγωγή του εμβολίου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονωϊού δεν θα επηρεάσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στο Australian Associated Press το μέλος της ΔΟΕ, Τζον Κόατες.

Η θέση του Αυστραλού αποτελεί ουσιαστικά μία απάντηση  στα όσα ισχυρίστηκε την Τρίτη (28/04) ο πρόεδρος της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας (JM,A), Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα, ο οποίος δήλωσε ότι «θα ήταν δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους ήδη αναβληθέντες Αγώνες το 2021, χωρίς αποτελεσματικό εμβόλιο για τον Co-19».

Ο επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι «το σχόλιο του προέδρου της JMA ήταν απλά μία γνώμη» και πρόσθεσε:

«Οι συμβουλές που λαμβάνουμε από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) αναφέρουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε πάνω στις νέες ημερομηνίες (σ.σ. 23/07-8/08 του 2021) κι αυτό είναι που κάνουμε. Αυτό δεν εξαρτάται από το εμβόλιο», δήλωσε ο Κόατες στο Australian Associated Press και κατέληξε:

«Ένα εμβόλιο θα ήταν ωραίο να βρεθεί. Αλλά θα συνεχίσουμε να καθοδηγούμαστε, όπως πρέπει, από τον ΠΟΥ και τις ιαπωνικές αρχές υγείας, διότι σε όλα αυτά, η υγεία και η ευημερία των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων στους αγώνες είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα.»

Να υπενθυμιστεί ότι χθες (28/04) π πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκιο 2020», Γιοσίρο Μόρι, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι οι Αγώνες «θα ακυρωθούν εάν δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν το 2021».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό