28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κωστής Χατζηδάκης: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την ενίσχυση των ενεργειακών επιχειρήσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Κωστής Χατζηδάκης: Οι εταιρίες έχουν μειωμένα έσοδα λόγω και για να αντέξουν απαιτείται ένας μηχανισμός ρευστότητας δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Κωστής Χατζηδάκης για εταιρίες ενεργειας: Την ολοκλήρωση των επεξεργασιών προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παροχής ρευστότητας στις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας, ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως επισήμανε έχει υπάρξει συμφωνία του υπουργείου με τις επιχειρήσεις και η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο των διατυπώσεων.

Επιχειρηματολογώντας αναφορικά με την ανάγκη της ύπαρξη τους μηχανισμού, ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε ότι «οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου και γι’ αυτό το υπουργείο ζήτησε – και οι εταιρείες προχώρησαν – σε προσφορές και εκπτώσεις προς τους καταναλωτές. Ωστόσο από την άλλη πλευρά έχουν μείωση εσόδων λόγω της κρίσης και γι’ αυτό, προκειμένου να αντέξουν χρειάζεται ο μηχανισμός ρευστότητας που θα αξιοποιεί εγγυήσεις, δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και στήριξη από το ΕΣΠΑ αν χρειαστεί».

Ειδικά για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την συμβολή της στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία στην οικονομία ο υπουργός Περιβάλλοντος, σημείωσε πως αν και «η ΔΕΗ έχει βγει από την εντατική, δεν έχει ατελείωτα περιθώρια. Αν δεν είχα να κάνω με τη ΔΕΗ αλλά με την RWE ή την ENEL, θα είχα πολύ μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις σε σχέση με τους καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Βοηθάμε όσο μπορούμε».

Πάντως ο Κωστής Χατζηδάκης, έκανε και αναφορά στο περιβάλλον. Σχολίασε δηλαδή το φαινόμενο μείωσης των ρύπων που καταγράφεται λόγω των ειδικών μέτρων για την αντιεμετώπιση της πανδημίας  που μεταξύ άλλων μειώνουν και την κίνηση των αυτοκινήτων. Όπως είπε βεβαίως η δημόσια υγεία και η επούλωση των πληγών της οικονομίας είναι σε προτεραιότητα αλλά θα ήταν λάθος να πούμε ότι το περιβάλλον δεν μετράει καθώς είναι θέμα που σχετίζεται άμεσα με την δημόσια υγεία. Βρισκόμαστε απέναντι σε μια νέα πραγματικότητα στον πλανήτη και χρειάζονται νέες απαντήσεις από τις πολιτικές ηγεσίες»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό