18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Κατηγορείται για απάτη – «Το εγκληματικὀ προϊόν» υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταπέλτης είναι το πόρισμα της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες» για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας, που έγινε γνωστός από τα συσσίτια σε πρόσφυγες και ανέργους. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος έπαιρνε τα χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε τυχερά παιχνίδια. «Το εγκληματικὀ προϊόν» υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ. Ακόμα, κατηγορείται μία συγγενής και μία συνεργάτης του.

Ένα χρόνο μετά την υπόθεση της Κιβωτού, άλλος ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της χώρας, βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει σοκ στην Ελληνική κοινωνία.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποiησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες διέταξε την δέσμευση κάθε εiδουs λογαριασμών τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή Χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, η δέσμευση αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο περιεχόμενο της σχετικής διάταξης είναι η διαδρομή του χρήματος που έπαιρνε η Κοινωνική Κουζίνα από τις δωρεές. Επισημαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, αποκομίστηκε παρανόμως, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών, αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτό τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του.

Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την εγκληματική δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στην διάταξη της Αρχής.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο ίδιος  Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Το κάνει ακόμη και σήμερα και μάλιστα έχει επηρεάσει πολύ κόσμο ο οποίος έχει φτιάξει πλέον τις δικές του κουζίνες και μαγειρεύει σε πλατείες και event.

Μέσω της κοινωνικής κουζίνας η ομάδα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες 3.000 Αθηναίων.

Η δράση έχει πλέον επεκταθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και έχει στηριχτεί από παρόμοιες ομάδες του εξωτερικού. Από το 2015 λειτουργεί χώρος στο Μεταξουργείο ως αποθήκη για τρόφιμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες αρκετοί επώνυμοι Έλληνες καλλιτέχνες, έχουν βρεθεί δίπλα στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο βοηθώντας ενεργά στη δράση του να μαγειρέψουν για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα»: Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως  ο άλλος άνθρωπος που διέμεινε φαγητό σε χιλιάδες απόρους είναι εμπλεκόμενος σε απάτη. Με αφετηρία φτωχογειτονιές του Αιγάλεω και προφίλ καλού Σαμαρείτη, κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια πολιτών, πολιτικών και καλλιτεχνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό