23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΥΣΕΑ – Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ 2024: Σαρωτικές αλλαγές στην αστυνομία – Τα σενάρια για το νέο αρχηγό

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΥΣΕΑ στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Μετά τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σειρά παίρνουν σήμερα οι αλλαγές στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχει ληφθεί απόφαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αντικατάσταση όλης της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Με το νέο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει στην ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να εφαρμόσει το κυβερνητικό σχέδιο που προβλέπει αλλαγές σε κάθε τομέα των σωμάτων ασφαλείας με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες.

Αλλαγές στην πυραμίδα της ΕΛ.ΑΣ

Έτσι, πέρα από τον αρχηγό Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν και οι 4 αντιστράτηγοι που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας.

Μάλιστα, για τη θέση του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται πως πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει ο επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μαλλιός.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ένας από τους στόχους είναι να διπλασιαστεί η δύναμη της ΔΙΑΣ, με στόχο να καλύψει τις περισσότερες γειτονιές του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν με εντολή του υπουργού διαταγές με τις οποίες γίνονται 200 αποσπάσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ, και επιστρέφουν στις περιπολίες.

Παράλληλα, επέστρεψε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης πάνω από 80% των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί αλλού, απογυμνώνοντας το τηλεφωνικό κέντρο.

Όπως μάλιστα είχε επισημανθεί από το υπουργείο, η ενίσχυση αστυνομικών υπηρεσιών θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μεταξύ των οποίων και της ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και άλλων κοινωνικών φαινομένων, όπως είναι και η ενδοοικογενειακή βία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό