22 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Τηρούμε αποστάσεις, χρησιμοποιούμε μάσκα, πλένουμε χέρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέτρα προσωπικής υγιεινής εστίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των επιστημόνων στη «μάχη» αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη)» ανέφερε, σε ανάρτησή του, στο Twitter.

Τηρούμε ευλαβικά την υγιεινή των χεριών, κρατάμε αποστάσεις και κάνουμε χρήση μάσκας, είτε μίας χρήσης, είτε πολλαπλών χρήσεων (υφασμάτινη). Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς. pic.twitter.com/iFV8mRt46r

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 2, 2020

Ειδική μνεία έκανε και στον τρόπο χρήσης της μάσκας: «Για να είναι όμως αποτελεσματική η μάσκα, πρέπει να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε μια σειρά δημόσιων χώρων, και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ.

Από την ίδια ημέρα, μάλιστα, θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των έκτακτων μέτρων, με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής, των καταστημάτων αθλητικών ειδών κ.α.

naftemoriki.gr



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό