16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον στο αρχείο μου…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, οι ομογενείς ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό και τον Πρωθυπουργό του Καναδά για την σταθερή στήριξή τους στην ομογένεια και για τα σχέδια ανέγερσης ενός νέου, «πράσινου» κοινοτικού κέντρου που θα περιλαμβάνει χώρους πολιτισμού, αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις, που αποτυπώθηκαν στην κοινή δήλωση που υιοθέτησαν νωρίτερα οι δύο ηγέτες. Ο Τζάστιν Τριντό. ανακοίνωσε κατά την εκδήλωση ότι η καναδική κυβέρνηση θα προσφέρει στήριξη ύψους 10 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων.

Σημειώνεται επίσης ότι, κατά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στους παρευρισκόμενους μία φωτογραφία του Καναδού πρωθυπουργού, όταν επισκέφθηκε μαζί με την οικογένειά του την Ακρόπολη πριν από 41 χρόνια.

Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Κύριε Πρωθυπουργέ Τριντό, οι δηλώσεις σας με ενέπνευσαν τόσο πολύ. Θα αφήσω στην άκρη τη δήλωση που είχα προετοιμάσει. Επιτρέψτε μου λοιπόν, καταρχάς, να πω πόσο μεγάλη τιμή είναι για εμένα να βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα. Είναι τιμή μου να είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και 41 χρόνια που επισκέπτεται επίσημα τον Καναδά, μία χώρα με την οποία μας συνδέουν τόσο ισχυροί δεσμοί.

Αλλά ξέρετε κάτι; Καθώς έψαχνα το αρχείο μου, ανακάλυψα κάτι ενδιαφέρον. Διότι πριν από 41 χρόνια, ο νεαρός Τζάστιν Τριντό επισκέφθηκε την Αθήνα μαζί με τον πατέρα του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του. Έχω μια φωτογραφία του εδώ. Για έφηβος, δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον γι’ αυτό που έβλεπε. Θα του δώσω αυτή τη φωτογραφία ως αναμνηστικό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό