18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κυρίαρχος Ολυμπιακός, δίκαια στους «16» του Conference League

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλα τα έκανε τέλεια ο Ολυμπιακός και δικαίως πήρε την πρόκριση στους «16» του Conference League. Οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν το υπέρ τους προβάδισμα με 1-0 από τον πρώτο αγώνα, ωστόσο παίξανε στην Ουγγαρία λες και θέλανε μόνο νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 στην έδρα της Φερεντσβάρος χάρις σε γκολ του Ελ Κααμπί και πήρανε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ματς:

Η Φερεντσβάρος είχε την κατοχή της μπάλας τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε φροντίσει να καλύψει σωστά την άμυνά του και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την εστία του Πασχαλάκη. Από το 15′ και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαν να κρατήσουν μπάλα και να βρουν κενούς χώρους.

Το παιχνίδι έμοιαζε να είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού και στο 37′ ο Κώστας Φορτούνης βρέθηκε απέναντι στον Ντιμπούς μετά από καταπληκτική πάσα του Όρτα, αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει εστία.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ποντένσε εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα της Φερεντσβάρος, αλλά το πλασέ που έκανε από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι ήθελε το γκολ και το πέτυχε στο 43′.

Ο Ελ Κααμπί πήρε κεφαλιά μετά από σέντρα του Ποντένσε και ο Μαέ τη σταμάτησε με το χέρι. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και κέρδισε τον Ντιμπούς για το 1-0, σκορ που ήταν και τελικό στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος 

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και οι Πειραιώτες δεν έδειχναν διατεθειμένη να αφήσουν τους Ούγγρους να κάνουν παιχνίδι και να πλησιάσουν την «ερυθρόλευκη» εστία. 

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ κράτησε την μπάλα και με τρομερή πίεση και προσοχή στη μεσαία γραμμή, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να παλέψουν για την πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν… ακούραστοι, προσπάθησαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο αυτό δεν τους πείραξε, μιας και κρατήσανε το μηδέν πίσω και πήρανε τη νίκη με 1-0. Μία νίκη που τους έδωσε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό