16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος Ισπανίας μετά από 40 χρόνια η Μπιλμπάο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο τα κατάφεραν! Οι Βάσκοι «λύγισαν» την αξιόμαχη Μαγιόρκα στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 (1-1 κ.δ.) και κατέκτησαν το Copa del Rey για πρώτη φορά μετά από 40 ολόκληρα χρόνια!

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα επανέφερε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη δόξα και ξόρκισε την… κατάρα των 4 δεκαετιών και των 6 χαμένων τελικών στο ενδιάμεσο. Τίποτα δεν μπορούσε να την σταματήσει, ούτε και αυτό το ποδοσφαιρικό παραμύθι που επιθυμούσε να γράψει η Μαγιόρκα. Κυπελλούχος Ισπανίας για 24η φορά στην ιστορία της η Μπιλμπάο!

Τα πράγματα μόνο ιδανικά δεν εξελίχθηκαν για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η Μαγιόρκα σε φάση διαρκείας στο 21ο λεπτό άνοιξε το σκορ με υπέροχο σουτ του Ντανιέλ Ροντρίγκες. Οι Βάσκοι, μία ομάδα που χρησιμοποιεί μόνο παίκτες από την χώρα των Βάσκων καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας της, ισοφάρισε σε 1-1 στο 50ο λεπτό!

Ο Νίκο Γουίλιαμς τροφοδότησε με ωραία κάθετη πάσα τον Οϊχάν Σανθέτ και εκείνος πλάσαρε για να φέρει το ματς στα ίσια. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το ματς, αλλά δεν ήταν εύστοχη, κάτι το οποίο ίσχυσε και στην παράταση και το Κύπελλο Ισπανίας θα κρινόταν στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Κι ενώ στο γήπεδο υπήρχαν πρόωροι πανηγυρισμοί από τους παίκτες της Μαγιόρκα και ένα μαγικό κλίμα από την κερκίδα, αποθεώνοντας τους για την μαχητική τους εμφάνιση, εκεί η άπειρη ομάδα του Χαβιέ Αγκίρε «λύγισε». Οι Μάνου Μορλάνες και Νεμάνια Ράντονιτς νικήθηκαν και αστόχησαν αντίστοιχα από τα «11» βήματα, η Μπιλμπάο δεν έκανε λάθος και η ομάδα του Βαλβέρδε κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας μετά από 40 χρόνια!

Οι κατακτήσεις του Copa del Rey

1. Μπαρτσελόνα 31 Κύπελλα Ισπανίας2. Αθλέτικ Μπιλμπάο 24 Κύπελλα Ισπανίας3. Ρεάλ Μαδρίτης 20 Κύπελλα Ισπανίας4. Ατλέτικο Μαδρίτης 10 Κύπελλα Ισπανίας5. Βαλένθια 8 Κύπελλα Ισπανίας6. Σαραγόσα 6 Κύπελλα Ισπανίας7. Σεβίλλη 5 Κύπελλα Ισπανίας8. Εσπανιόλ 4 Κύπελλα Ισπανίας9. Ρεάλ Μπέτις 3 Κύπελλα Ισπανίας10. Ρεάλ Ουνιόν 3 Κύπελλα Ισπανίας11. Ρεάλ Σοσιεδάδ 2 Κύπελλα Ισπανίας12. Ντεπορτίβο λα Κορούνια 2 Κύπελλα Ισπανίας13. Αρένας 1 Κύπελλο Ισπανίας14. Μαγιόρκα 1 Κύπελλο Ισπανίας15. Κλαμπ Ποδηλατών του Σαν Σεμπαστιάν 1 Κύπελλο Ισπανίας16. Ρασίνγκ Κλαμπ ντε Ιρούν 1 Κύπελλο Ισπανίας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό