18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει τις ακτές της Ινδίας και το νότιο Πακιστάν την Πέμπτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια καταιγίδα στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ινδίας έχει μετατραπεί σε ισχυρό κυκλώνα και θα μπορούσε να πλήξει το δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ της Ινδίας και τα νότια τμήματα του Πακιστάν αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο κυκλώνας, με την ονομασία Biparjoy, αναμένεται να φτάσει στην ακτή το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ του Μάντβι στο Γκουτζαράτ και του Καράτσι στο Πακιστάν με μέγιστη διατηρούμενη ταχύτητα ανέμου 125-135 χλμ. την ώρα, με ριπές που θα φτάνουν τα 150 χλμ. την ώρα, ανέφερε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας (IMD).

Σχεδόν δώδεκα περιφέρειες στο παράκτιο Γκουτζαράτ θα πληγούν από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, αν και ορισμένες από αυτές είναι αραιοκατοικημένες, γεγονός που θα περιορίσει τις ζημιές, δήλωσε αξιωματούχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Οι ψαράδες στο Γκουτζαράτ έχουν ενημερωθεί να μην βγουν στη θάλασσα και όσοι βρίσκονται στη θάλασσα έχουν κληθεί να επιστρέψουν, με 21.000 βάρκες να έχουν σταθμεύσει μέχρι στιγμής, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Ζητήθηκε επίσης από τις υπεράκτιες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να εξασφαλίσουν την άμεση επιστροφή όλου του ανθρώπινου δυναμικού και δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ινδίας – το Kandla και το Mundra – που βρίσκονται στο Γκουτζαράτ έχουν ειδοποιηθεί, ενώ άλλα λιμάνια έχουν ενημερωθεί για προληπτική δράση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό