23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κυκλοφορεί ένα ανθρωπόμορφο μοντέλο δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta Platforms (META.O) δήλωσε την Τρίτη ότι θα παρέχει στους ερευνητές πρόσβαση σε στοιχεία ενός νέου μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης που μοιάζει με άνθρωπο και το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αναλύει και να ολοκληρώνει ημιτελείς εικόνες με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα υπάρχοντα μοντέλα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το μοντέλο, I-JEPA, χρησιμοποιεί γνώσεις ιστορικού για τον κόσμο για να συμπληρώσει τα κομμάτια που λείπουν από εικόνες, αντί να εξετάζει μόνο τα κοντινά pixels όπως άλλα μοντέλα γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, δήλωσε η εταιρεία.

Αυτή η προσέγγιση ενσωματώνει το είδος της ανθρώπινης λογικής που υποστηρίζει ο κορυφαίος επιστήμονας τεχνητής νοημοσύνης της Meta, Yann LeCun, και βοηθά την τεχνολογία να αποφεύγει λάθη που είναι συνηθισμένα στις εικόνες που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη, όπως τα χέρια με επιπλέον δάχτυλα, ανέφερε η εταιρεία.

Η Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook και το Instagram, είναι ένας παραγωγικός εκδότης έρευνας τεχνητής νοημοσύνης με ανοικτή πηγή μέσω του εσωτερικού της ερευνητικού εργαστηρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι η κοινή χρήση των μοντέλων που αναπτύσσονται από τους ερευνητές της Meta μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία με την τόνωση της καινοτομίας, τον εντοπισμό κενών ασφαλείας και τη μείωση του κόστους.

Τα στελέχη της εταιρείας απέρριψαν τις προειδοποιήσεις άλλων του κλάδου σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους της τεχνολογίας, αρνούμενοι να υπογράψουν δήλωση τον περασμένο μήνα, την οποία υποστήριξαν κορυφαία στελέχη των OpenAI, DeepMind, Microsoft (MSFT.O) και Google (GOOGL.O) και η οποία εξίσωνε τους κινδύνους της με πανδημίες και πολέμους.

Η Meta έχει επίσης αρχίσει να ενσωματώνει χαρακτηριστικά δημιουργικής ΤΝ στα καταναλωτικά της προϊόντα, όπως εργαλεία διαφήμισης που μπορούν να δημιουργήσουν φόντο εικόνας και ένα προϊόν του Instagram που μπορεί να τροποποιήσει τις φωτογραφίες των χρηστών, και τα δύο με βάση προτροπές κειμένου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό