17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κυβερνητικό «λίφτινγκ» πριν χαθεί το στοίχημα της ασφάλειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επέμεινε στη συνταγή των μετρημένων αλλαγών στον κυβερνητικό σχήμα την οποία εφαρμόζει από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόφαση για το λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα ελήφθη κατά την περίοδο των εορτών ενώ σε όσους τον συνάντησαν κατά τη διάρκεια τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφευγε τα επίμονα ερωτήματα, για το εάν η παρουσία του στο βουνό θα έφερνε και έναν ανασχηματισμό, με την ντρίμπλα: «και ο Λυκαβηττός βουνό είναι».

Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποίησε πλήρως το ατού του αιφνιδιασμού καθώς λίγοι ήταν εκείνοι ακόμη και από τον στενό πυρήνα των συνεργατών του, που γνώριζαν ότι θα πατούσε το «κουμπί» του ανασχηματισμού.

Εκείνο που δεν αποτελούσε μυστικό είναι ότι η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη συμβάδιζε με την πλειoνότητα  των πολιτών που αποτύπωναν όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων για την κακή εικόνα στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας.

Η επιλογή Χρυσοχοϊδη και ο «μπαλαντέρ» Άδωνις

Η πίστωση χρόνου που δόθηκε στην απερχόμενη πολιτική ηγεσία, ανέβασε άλλα όχι στο επιθυμητό επίπεδο την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της βίας, που από έρευνα σε έρευνα, σκαρφάλωναν όλο και πιο ψηλά στην κατάταξη με τα σημαντικότερα προβλήματα για την κοινωνία και παράλληλα σε βασική αδυναμία της κυβέρνησης μαζί με την ακρίβεια.

Κατά πληροφορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να ενημερώθηκε προ μερικών 24ωρων για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει στην οδό Αριστοτέλους και αντίστοιχα στον αποκαλούμενο «σερίφη», τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι θα του δώσει για πέμπτη φορά το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Άδωνις Γεωργιάδης, τα δυο πρόσωπα του ανασχηματισμού στο τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο / Eurokinissi

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι περίπου μια ώρα πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ενημερώθηκε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Ιώαννα Λυτρίβη.

Με επίκεντρο πάντως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με κάποιες καραμπόλες, ξετυλίχθηκε ο σχεδιασμός για τις αλλαγές και στα υπόλοιπα κυβερνητικά πόστα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη νέα υπουργό Εργασίας σε περιοδεία στον Πειραιά / Eurokinissi

Με την είσοδο της κ. Λυτρίβη αυξάνονται οι γυναικείες παρουσίες στην κυβέρνηση, ενώ μια επιπλέον θέση στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης Τρίτης, θα καταλαμβάνεται από γυναίκα υπουργό μετά την αναβάθμιση της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Παρόλα αυτά δεν αλλάζει αριθμητικά το κυβερνητικό σχήμα καθώς ακόμη με τους τρεις νέους υφυπουργούς, το σύνολο μαζί με τους υπουργούς παραμένει στους 65.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό