19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο- Τα δύο σημεία του μετώπου

Ειδήσεις Ελλάδα

Τις πληγείσες περιοχές του Έβρου θα επισκεφθεί σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο.

Επικεφαλής είναι ο υπουργός Επικράτειας Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Από σήμερα αρχίζει επίσης η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Στον Έβρο τα πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη ενώ διανύουμε την δέκατη ημέρα. Χθες το απόγευμα εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Λευκίμμη και Κασσιτέρα Ροδόπης.

Στη Λευκίμμη η φωτιά πλησίασε τα πρώτα σπίτια αλλά αναχαιτίστηκε από πυροσβέστες και εθελοντές. Στο δάσος της Δαδιάς μαίνεται το μέτωπο, όπου γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί για να μην περάσει τον οδικό άξονα που εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός χαρακτήρισε το μέτωπο του Έβρου «πολύ δύσκολο». «Είχαμε την εικόνα μέχρι χθες ότι ο άνεμος θα είναι νότιος σήμερα, ό,τι χειρότερο εάν συνέβαινε αυτό. Όμως ο άνεμος σήμερα θα είναι ανατολικός, θα κατευθυνθεί η πυρκαγιά ενδεχομένως προς το φράγμα της Αισύμης κι όχι προς τον μικρό πυρήνα της Δαδιάς, τον οποίο προστατεύουμε μέχρι στιγμής έχοντας βάλει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς, στο βορειοδυτικό κομμάτι μεταξύ Κοτρωνιάς και μιας ρεματιάς που υπάρχει στην περιοχή», είπε ο κ. Αρτοποιός.

Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται προς το μέτωπο της Δαδιάς επιχειρούν σε αυτό το σημείο, όπως είπε, εξηγώντας πως είναι δύο τα κομμάτια του μετώπου. Το ένα είναι σε αυτήν ακριβώς την περιοχή και το άλλο βρίσκεται προς τη Ροδόπη, στους οικονισμούς Κασσιτέρα και Κίρκη.

Παράλληλα, ο κ. Αρτοποιός διευκρίνισε ότι αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει η Λευκίμμη ούτε ο Προμαχώνας που βρίσκεται κοντά στην Δαδιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό