17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κυβέρνηση σε ΣΥΡΙΖΑ για κατηγορητήριο Καραμανλή: Ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη παρέδωσε στη ΝΔ, το κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχ. Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών. 

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας  αυτήν την κίνησαν έκαναν λόγο για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς δεν κατατέθηκε στην Βουλή και με συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών βουλευτών. όπως ορίζει το Σύνταγμα.

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» , αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα η κ. Τζάκρη είχε δηλώσει: «Ζητούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής» και «να δεσμευτεί ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή έτσι ώστε να οδηγηθεί αυτός στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης».

Το κείμενο – κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ που παραδόθηκε από την βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη, αναφέρονται οι κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο κείμενο αναφέρεται πως έχουν υπόσταση κατηγορίες κατά του Κώστα Καραμανλή για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην Υπουργό και να ενεργοποιήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κ. Καραμανλή να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της δικαιοσύνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό