23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κυβέρνηση: Προετοιμασίες για το ραντεβού Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνας εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά θα είναι ο Σεπτέμβριος, που περιλαμβάνει δύο σημαντικά ορόσημα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Θα προηγηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Άγκυρα, όπου ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν.

«Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Όπως σημείωσε, αντικείμενο της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στη γειτονική χώρα θα είναι η συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και για όλα τα θέματα επικαιρότητας που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

«Η χώρα μας προσέρχεται στις συζητήσεις χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θύμισε ακόμη πως επίκειται η διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στη Θεσσαλονική.

Τόνισε δε πως «είναι σημαντικό ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες λαμβάνονται σε μία περίοδο που ενισχύεται η χώρα μας οικονομικά και γεωπολιτικά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό