18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κυβέρνηση: Αλλαγές σε πρόσωπα και δομές μετά τις αστοχίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η σιωπή του Μεγάρου Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες ήταν ενδεικτική και όχι τυχαία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε δηλώσεις, εμφανίσεις, διαγγέλματα, προτίμησε και πάλι να ενημερώνεται επιχειρησιακά για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης των πυρκαγιών και μάλλον προσανατολίζεται σε κάποιες αποφάσεις.

Στο πεδίο της ασφάλειας διαπιστώθηκαν πολλά και οδυνηρά τις τελευταίες εβδομάδες.

Αρχικά με τα τραγικά περιστατικά της Νέας Φιλαδέλφειας και εν συνεχεία με τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως σε Πάρνηθα και Έβρο.

Και στα δύο πεδία φάνηκαν επιχειρησιακές αδυναμίες και ελλείμματα στην οργάνωση, την πρόληψη και την ταχύτητα αντίδρασης. Εμμέσως πλην σαφώς κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε ο Ακης Σκέρτσος την Πέμπτη, μιλώντας για επανασχεδιασμό.

Επανασχεδιασμός και αλλαγές – Τι μελετάται

Κατά τα φαινόμενα και όπως αφήνεται να εννοηθεί, ο επανασχεδιασμός θα περιλαμβάνει αλλαγές σε πρόσωπα και δομές και δεν θα αργήσει, αλλά δεν θα γίνει και εν θερμώ.

Όσο εκκρεμεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και όσο καίνε ακόμη οι φλόγες, δεν θα πρέπει να αναμένονται δραστικές κινήσεις.

Σε δεύτερο χρόνο όμως και πιθανώς με ορίζοντα τη ΔΕΘ, θα εξαγγελθούν οι νέοι σχεδιασμοί και πιθανώς αυτοί θα περιλάβουν πρόσωπα, αναδιαρθρώσεις και επανεξέταση αρμοδιοτήτων και πεδίων ευθύνης.

Όπως γίνεται αντιληπτό στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, νέες αστοχίες και στα δύο πεδία δεν θα είναι ανεκτές από τους πολίτες και δεν θα επαρκούν δικαιολογίες.

Υπό αυτήν την πίεση, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να προχωρήσουν οι αλλαγές στις αρχές του φθινόπωρου και να ξεκινήσει άμεσα ο «επανασχεδιασμός», καθώς τα περιθώρια και οι ανοχές έχουν εξαντληθεί και περιστατικά όπως αυτά των τελευταίων ημερών, πέραν της ουσιαστικής αρνητικής τους επίδρασης, καταναλώνουν με μεγάλη ταχύτητα το πολιτικό κεφάλαιο της κυβέρνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό