22.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κραυγή αγωνίας από τους συγγενείς των ομηρών της Χαμάς – Ανησυχούν για τους δικούς τους – «Φέρτε τους στο σπίτι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξεπέρασαν τους 4.600 οι νεκροί Παλαιστίνιοι – To 40% είναι παιδιά

Τον πόνο τους δεν μπορούν να κρύψουν οι συγγενείς των ομηρών της Χαμάς που ζητούν να επιστρέψουν οι δικοί τους άνθρωποι ενώ ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζεται. 

Κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες των αγαπημένων τους και γράφοντας σε πλακάτ το όνομα και την ηλικία τους αναφέρουν: «Φέρτε τους στο σπίτι, φέρτε τους στο σπίτι, γυρίστε τους πίσω στο σπίτι».

Επιστρατεύοντας την ψυχραιμία και παραμερίζοντας με κόπο την αγωνία και τον πόνο, κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους, που όπως λένε απήχθησαν από τη Χαμάς και οδηγήθηκαν στην Γάζα. Όλοι μαζί βρίσκονταν στο σπίτι της Κλάρας. Ο Στέϊν, η συνεργάτης της Λουίζ, τα αδέλφια της Φερνάντο και Γκαμπριέλα και η ανιψιά της Μία.

«Επιδιώκουμε όλοι να μάθουν ότι θέλουμε τις οικογένειές μας πίσω. Τους χρειαζόμαστε. Είναι πολύ σκληρό για μας. Ο πατέρας μου… μου έστελνε μηνύματα μέσα από το καταφύγιο και μου είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο σπίτι» λέει με τρεμάμενη φωνή.

Συγκλονίζει το τελευταίο τηλεφώνημα 21χρονης στον πατέρα της

Συγκλονίζει το τελευταίο τηλεφώνημα που είχε ο Ιλάν Ρεγκέβ με την 21χρονη κόρη του Μάγια, η οποία ήταν στο φεστιβάλ μουσικής στο οποίο σκοτώθηκαν 260 άνθρωποι από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

«Μπαμπά με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν. Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει» ακούγεται να λέει η νεαρή Ισραηληνική που ήταν στο φεστιβάλ με τον 18χρονο αδερφό της.

Ο πατέρας της, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ακούγεται στο τηλεφώνημα να ζητά από την κόρη του να του στείλει τις συντεταγμένες της περιοχής στην οποία βρισκόταν ενώ παράλληλα της λέει «έρχομαι».

Λωρίδα της Γάζας: Το 40% των νεκρών Παλαιστινίων από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ και το 70% των τραυματιών ήταν παιδιά

Στους 4.741 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ενώ οι τραυματίες έφτασαν στους 15.898 από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Από αυτούς το 40% ήταν παιδιά.

Περισσότεροι από 15.898 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με το 70% από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ Αλ-Κούντρα δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στοίχισαν τη ζωή σε 266 Παλαιστίνιους κατά το τελευταίο 24ωρο, μεταξύ αυτών και 117 παιδιών.

Δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας επιθεωρείται στη Ράφα

Ένα δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε σήμερα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, ενώ επιθεωρείται πριν κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, αλλά και ανθρωπιστικές πηγές στη Ράφα.

Συνολικός αριθμός περίπου 17 φορτηγών βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα για επιθεώρηση πριν την είσοδό τους στη Γάζα, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό