35.8 C
Athens
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2024

Κρατικές ενισχύσεις με ευρω-σφραγίδα |

Ειδήσεις Ελλάδα

REUTERS/YVES HERMAN

Από την έντυπη έκδοση

Του Νίκου Μπέλλου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθόρισε χθες το προσωρινό πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020 και θα επιτρέψει στις κυβερνήσεις της Ε.Ε. να χορηγήσουν κρατικές ενισχύσεις με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, που πλήττεται καίρια από τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

Η Κομισιόν επικαλείται το άρθρο 107 παράγραφος β) της συνθήκης, το οποίο επιτρέπει την παράκαμψη των κοινοτικών κανόνων που απαγορεύουν τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρή διαταραχή της ευρωπαϊκής οικονομίας ή μεμονωμένων κρατών-μελών.

Το προσωρινό πλαίσιο επιτρέπει στα κράτη-μέλη να διασφαλίσουν ότι παραμένει διαθέσιμη επαρκής ρευστότητα για τις επιχειρήσεις όλων των ειδών και να διατηρήσουν τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της έξαρσης της ασθένειας και μετά από αυτήν. Για την αντιμετώπιση αυτής της διαταραχής, το προσωρινό πλαίσιο προβλέπει πέντε είδη ενισχύσεων. Άμεσες επιχορηγήσεις, επιλεκτικά φορολογικά πλεονεκτήματα και προκαταβολές, κρατικές εγγυήσεις για τραπεζικά δάνεια επιχειρήσεων, επιδοτούμενα δημόσια δάνεια σε επιχειρήσεις, διασφαλίσεις για τις τράπεζες που διοχετεύουν τις κρατικές ενισχύσεις στην πραγματική οικονομία, βραχυπρόθεσμη ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων:

Διαβάστε ολόκληρο το΄άρθρο στη Ναυτεμπορική

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό