23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κρίση στη Gucci – Εργαζόμενοι απεργούν φωνάζοντας «Κόβει αλλά δεν ράβει»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι του διάσημου οίκου μόδας Gucci στη Ρώμη απεργούν κατά των συλλογικών απολύσεων στις οποίες αποφάσισε να προχωρήσει η εταιρεία. Η απεργία των εργαζομένων έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την εβδομάδα μόδας του Μιλάνο προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία.

Στα 102 χρόνια ιστορίας της, το όνομα της εταιρείας είναι συνδεδεμένο με την πολυτέλεια και την αίγλη. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα πολλά ερωτηματικά εγείρονται γύρω από τον διάσημο οίκο μόδας καθώς ολοένα και περισσότερα σκάνδαλα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι κατηγορίες καθώς όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ρατσιστικά σχόλια, φοροδιαφυγή κ.ο.κ

Την Δευτέρα, το προσωπικό κατέβηκε στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια πρόσφατη απόφαση που θεωρούν ότι ισοδυναμεί με συλλογική απόλυση. Για την ιστορία, η εταιρεία αποφάσισε να μεταφέρει 153 από τους 219 υπαλλήλους στα γραφεία της στο Μιλάνο χωρίς πρότερη ενημέρωση, με τους υπαλλήλους να βγαίνουν στους δρόμους για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι δεν τους δόθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να προσαρμοστούν σε μια τέτοια κίνηση (συμπεριλαμβανομένων των μισθών προσαρμοσμένων στο υψηλότερο κόστος ζωής του Μιλάνου) και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την οικογένεια και το σπίτι χωρίς βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, αυτό ισοδυναμεί με «συλλογική συγκεκαλυμένη απόλυση». «Η Gucci κόβει αλλά δεν ράβει», έγραφε η ταμπέλα ενός διαδηλωτή.

«Ζούμε με την αγωνία εδώ και μήνες αφού είδαμε κτηματομεσίτες και υποψήφιους αγοραστές να έρχονται στα γραφεία της Ρώμης, αλλά οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές», πρόσθεσαν. «Αναγκαστήκαμε να μετακομίσουμε χωρίς να μας παρέχονται εναλλακτικές λύσεις εδώ στη Ρώμη. Έχω χτίσει τη ζωή μου εδώ και αγόρασα το σπίτι μου».

Κατά συνέπεια, πάνω από δώδεκα εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην Piazza del Popolo της Ρώμης την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ελπίζοντας να ότι η εταιρεία θα αλλάξει την απόφασή της. Μια μεγαλύτερη διαμαρτυρία στη Ρώμη έχει προγραμματιστεί για αυτή τη Δευτέρα, στην οποία έχουν προσκληθεί μέλη του Τύπου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό