22 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κρήτη: Πτώση ανεμόπτερου στο Μάλεμε

Ειδήσεις Ελλάδα

Μικρό ανεμόπτερο, ενδεχομένως διθέσιο, κατέπεσε στο Μάλεμε, του δήμου Πλατανιά, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα της Κρήτης.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για τον εντοπισμό του πιλότου και ενδεχομένως δεύτερου ατόμου που επέβαινε.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ναυαγοσώστες, το λιμενικό και το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τον συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ μετέχουν ένα Πλωτό του Λιμενικού, ένα όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο κρουαζιερόπλοια και δύο αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα και βυθίστηκε σε απόσταση περίπου μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή του Μάλεμε. Στο σημείο όπου έχει εντοπιστεί το ανεμόπτερο βρίσκεται πλωτό σκάφος.

Αιτία πτώσης δεν έχει αναφερθεί με τις έρευνες διάσωσης να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για τους αρμόδιους.

Τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι είχε απογειωθεί από την περιοχή της Κωπαΐδας με προορισμό το αεροδρόμιο στο Μάλεμε, το οποίο χρησιμοποιείται από τέτοιου είδους μικρά αεροσκάφη. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προορισμό το αεροδρόμιο Χανίων αλλά για κάποιον λόγο τελικά αποφάσισε να προσγειωθεί στο Μάλεμε.

Σύμφωνα με το Flashnews, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι με σκοπό να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, όταν ξαφνικά χάθηκε το σήμα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό