17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κουτσούμπας: Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες ομοφοβικών επιθέσεων – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυστηρότερες ποινές για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και κοινωνική στήριξη των θυμάτων ζητάει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας και Ιντερφοβίας.

Όπως επισημαίνει ο γραμματέας του ΚΚΕ οι απαράδεκτες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας.

Κρίστιαν Σμιτ: «Οι εθνικισμοί εμποδίζουν τη συναίνεση για το μέλλον»

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες και καταδικαστέες διακρίσεις και η βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα προσωπικά γνωρίσματα, δεν αντιμετωπίζονται με ανέξοδες διακηρύξεις περί ισότητας και λόγια συμπάθειας, αλλά με αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων και με ολόπλευρη κοινωνική στήριξη όσων υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές. Πραγματική ασπίδα προστασίας από τέτοιες διακρίσεις είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό».

📝Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας🔴Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η συλλογικότητα, η πάλη για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαόhttps://t.co/B3T7yzoXIh

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) May 17, 2022

Φρανσουά Εσμπούρ: «Η Γερμανία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες των λαθών της»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό