20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών – Γόβα Στιλέτο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών για το μεσημεριανό σας τραπέζι.

Υλικά

4 μισά στήθη κοτόπουλου2 κ. γλ. κορν φλάουρ1/2 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά1 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο1 κ. σ. βούτυρο250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες1/2 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες1/4 φλ. τσαγιού τσέρι ή ζωμό κοτόπουλου1/2 κ. γλ. αλάτι1/8 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το γάλα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5- 6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι.

Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατέψτε το σέρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε το μείγμα με το κορν φλάουρ και προσθέστε το στο τηγάνι.

Επαναφέρετε σε βρασμό, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, 1- 2 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη σάλτσα και αφήστε για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν όλα μαζί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό