33.8 C
Athens
Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2024

Κορωνοϊός – Βόλος: Αναστέλλεται η λειτουργία δύο εργοστασίων Χαλυβουργίας – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη Σιδενόρ του ομίλου Viohalco άλλη μια χαλυβουργία ανακοίνωσε την προσωρινή  αναστολή της παραγωγικής της διαδικασίας. Πρόκειται για τη «Χαλυβουργία Ελλάδος» που ανήκει στην οικογένεια Μάνεση και διατηρεί δύο μονάδες στη ΒΙΠΕ Βόλου. Η ίδια εταιρεία είχε υποχρεωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης να κλείσει το εργοστάσιό της το 2012 στον Ασπρόπυργο.

«Λόγω της σημαντικής μείωσης της οικοδομικής δραστηριότητας που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση του COVID-19 στην Ελλάδα, αλλά και κυρίως στις ξένες αγορές που η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της, η Χαλυβουργία Ελλάδος Α.Ε. αναστέλλει προσωρινά από τις 14/4/20 την παραγωγή στα εργοστάσιά της. Κατά το εν λόγω διάστημα, τα τμήματα διακίνησης εμπορευμάτων και παραλαβών προμηθειών θα λειτουργούν κανονικά, εξασφαλίζοντας την ομαλή επανεκκίνηση των εργοστασίων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Χαλυβουργία Ελλάδος,

Κοροναϊός : Βάζει «τέλος» στη χειραψία – Αλλάζει ριζικά ο τρόπος που επικοινωνούμε

Η εταιρεία απασχολεί 300 εργαζόμενους οι οποίοι εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης. Στο προσωπικό θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, τα χρήματα που αναλογούν στο δώρο του Πάσχα, αλλά και διατακτική 200 ευρώ.

Πλέον στην Ελλάδα -έστω και προσωρινά- δεν λειτουργεί καμία χαλυβουργία (Σιδενόρ, Χαλυβουργική και Χαλυβουργία Ελλάδος) καθώς ο Κορωνοϊος έχει επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην οικοδομική δραστηριότητα ιδιωτικών και δημοσίων έργων.

Η ΕΚΤ σώζει την Ευρώπη, η Ευρώπη θέλει να σωθεί;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό