18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός Πάπας Φραγκίσκος: Αρνητικός στο τέστ ο Ποντίφικας

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Πάπας Φραγκίσκος: Επισήμως ανακοινώθηκε απο τον εκπρόσωπο τύπου του Βατικανού ότι ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας δεν έχει προσβληθεί από τον Co – 19

Κορονοϊός Πάπας Φραγκίσκος:  Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το Βατικανό μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, «από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν όσοι κατοικούν στον ίδιο ξενώνα με τον πάπα Φραγκίσκο διαπιστώθηκε ότι ο 83χρονος ποντίφικας και οι στενοί συνεργάτες του δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό». Να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις «συνολικά εξετάστηκαν 170 άνθρωποι και έξι βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια Co-19, μεταξύ των οποίων και ένας που ζει στον ξενώνα Σάντα Μάρτα». Πάντως ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι δήλωσε κατηγορηματικά: «Επιβεβαιώνω ότι ούτε ο Άγιος Πατέρας ούτε οι στενότεροι συνεργάτες του περιλαμβάνονται» στα κρούσματα. Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε υπάρξει έντονη φημολογία σχετικά με το ότι ο Πάπας προσβλήθηκε από τον ιό λόγω ασθένειας που παρουσίασε, ενώ αναβλήθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις που είχε. Πάντως ο Ποντίφικας διέψευσε τελικά την σχετική φημολογία.

Να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος σήμερα τέλεσε προσευχή στο όνομα της ανθρωπότητας στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Όπως ανέφερε στο μήνυμά του «μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας».

Ζήτησε  στην προσευχή του,  «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί» δηλώνοντας πως «πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί. Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό