24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός μέτρα: Προμήθεια 17 ευρώ από τις τράπεζες για τη μισή βουλευτική αποζημίωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός μέτρα: Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους βουλευτές που πήγαν να καταθέσουν το 50% του μισθού τους, τους επόμενους δύο μήνες, για να ενισχυθεί ο ειδικός λογαριασμός κατά του φονικού ιού.

Κορονοϊός μέτρα: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, αποκάλυψε ότι η τράπεζα του παρακράτησε προμήθεια 17 ευρώ. Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός παρότρυνε τον παριστάμενο στη Βουλή υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να σταματήσει αυτή η πρακτική από τις τράπεζες, ειδικά την τρέχουσα δύσκολη περίοδο. Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι κατέβαλε 17 ευρώ για να μεταφέρει από τον λογαριασμό του 2.500 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι η προμήθεια αυτή καταβάλλεται όταν πρόκειται για έμβασμα από τράπεζα σε τράπεζα. Αντίθετα, όπως είπε, η προμήθεια είναι μόλις δύο ευρώ όταν η συναλλαγή είναι ηλεκτρονική. Μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης, επικαλέστηκε απάντηση που έλαβε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ότι η προμήθειες στη χώρα μας που αφορούν ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι οι μικρότερες στην Ευρώπη. «Καλό θα ήταν λοιπόν να συνηθίσουμε όλοι στις συναλλαγές αυτές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στις 30 Μαρτίου 2020 τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το μισό τους μισθό, τους επόμενους δυο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός δηλώνει σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάρτησης του κ. Μητσοτάκη:

«Όπως η κυβέρνηση πρώτη κινητοποιήθηκε με τολμηρά μέτρα κατά της πανδημίας, έτσι και ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης.

Σε μία συμβολική πρωτοβουλία, λοιπόν, καλώ όλους τους βουλευτές της ΝΔ όπως και τους υπουργούς και υφυπουργούς να καταθέσουν για τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη εναντίον του κορονοϊού. Τα ποσά αυτά θα κατευθυνθούν στον ειδικό λογαριασμό για τον Co-19.

Απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι. Όμως στη μάχη απέναντί της, ο καθένας οφείλει να προσφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του. Είμαι σίγουρος ότι την επιλογή αυτή θα ακολουθήσουν και τα άλλα κόμματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό