20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός Κεραμέως: Τα 3 σενάρια για την σχολική χρονιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Κεραμέως: Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων. Με ποιούς τρόπους το υπουργείο σκέπτεται να ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό έτος σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Κορονοϊός Κεραμέως: Εναλλακτικά σενάρια για την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχει ήδη σχεδιάσει το υπουργείο Παιδείας. Όμως σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, το ποιος τρόπος τελικά θα επιλεγεί, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της πανδημίας του κορονοϊού.

Πάντως τα τρία βασικά σενάρια πάνω στα οποία εργάζονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, είναι τα εξής:

Επέκταση του σχολικού έτους
Μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών
Μείωση της εξεταστέας ύλης

Οι πανελλήνιες

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός στο υπουργείο Παιδείας, εστιάζεται στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού κρίνεται ως ο πλέον σημαντικός και απασχολεί με ένταση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, ο βασικός στόχος του υπουργείου είναι  «να μείνουμε όσο πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης». Όμως από επίσης ξεκαθάρισε πως «πρώτος γνώμονας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων». Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πως αυτοί είναι που «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Ψηφιακές τάξεις

Το βασικό εργαλείο του υπουργείου Παιδείας για την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως αυτή η μέθοδος «έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα». Ενδεικτικά η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς συμμετείχαν ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν».

Θυμίζουμε ότι σε δηλώσεις της στην κρατική τηλεόραση η Νίκη Κεραμέως σημείωσε για το μέτρο της ψηφιακής τάξης που πρόκειται να εφαρμοστεί στις δύο πρώτες εκπαιδευτικές βαθμίδες:

Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει την ψηφιακή του τάξη
Ο μαθητής μπορεί να σηκώσει το χέρι, υπάρχει πλήρης διάδραση μεταξύ καθηγητή και μαθητών
Ο καθηγητής μπορεί να μοιραστεί με τους μαθητές παρουσιάσεις, αρχεία και να σημειώσει πάνω στα αρχεία
Ο καθηγητής μπορεί να επιβάλλει την απόλυτη σιγή στην τάξη με την λειτουργιά της σίγασης
Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να συνδεθεί κάποιος και μέσω τηλεφώνου με κανονική χρέωση. Αυτή είναι η σύγχρονη εκπαίδευση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό