25 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός ΗΠΑ: “Πράσινο φως” για τεστ που δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά [s]

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός ΗΠΑ: Τεστ που θα δίνει αποτέλεσμα για το αν κάποιος έχει τον κορονοϊό ή όχι μέσα σε 15 λεπτά ενέκρινε η ομοσπονδιακή υπηρεσία για τα Φάρμακα στις ΗΠΑ.

Κορονοϊός ΗΠΑ: Η τεχνολογία πίσω από το τεστ είναι η ίδια με την οποία ανιχνεύεται άμεσα η γρίπη. Ο στόχος είναι να γίνονται τα τεστ άμεσα, στα ιατρικά γραφεία και οι ασθενείς να λαμβάνουν ιατρική αγωγή και να απομονώνονται. Σύμφωνα με το CNN, την ίδια στιγμή ωστόσο στις ΗΠΑ, που πλέον αναμένεται να επικεντρωθεί το επόμενο κύμα των κρουσμάτων, υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε απλά ιατρικά υλικά, όπως μάσκες.

Πάντως η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ανακοίνωσε πως θεωρεί ικανοποιητική την αξιοπιστία του τεστ, ώστε να ριχτεί στην μάχη κατά του Co 19. Η εταιρεία που το παράγει, η Abbott, θεωρεί πως αναμένεται να μπορεί να προσφέρει 50.000 τεστ ημερησίως, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σποτ της Abbott που διαφημίζει το προϊόν που αγόρασε η αμερικανική κυβέρνηση

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Ιταλία…

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Πέμπτη την Ιταλία και την Κίνα και μετατράπηκαν στη χώρα με τα περισσότερα διαγνωσμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στον πλανήτη.

Χθες Παρασκευή έφθασαν πλέον να καταμετρούν σχεδόν 15.000 περισσότερα κρούσματα από την Ιταλία και 20.000 περισσότερα από την Κίνα. Ο αριθμός των νεκρών παραμένει πάντως μικρότερος στις ΗΠΑ από ό,τι σε αυτές τις δύο χώρες και ανέρχεται συνολικά σε 1.544. Το ποσοστό θνησιμότητας στις ΗΠΑ, με βάση τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανέρχεται κατά συνέπεια σε 1,5%. Στην Ιταλία, φθάνει το 10,5%.

“Έχουμε κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και η δυνατότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει” ως προς τη διεξαγωγή τέτοιων εξετάσεων, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο. Επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη. Σε αυτή την πολιτεία έχουν καταγραφεί πάνω από 500 νεκροί και σχεδόν τα μισά από το σύνολο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενώ τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από ασθενείς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό