16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός Γεννηματά: Να πάρουν πίσω το αδιανόητο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας – Είναι τυφλό δώρο στις επιχειρήσεις []

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Γεννηματά: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και διανύουμε έναν μαύρο κύκλο της ιστορίας, ο οποίος θα αλλάξει την ιστορία καθώς μόλις τελειώσει αυτή η πανδημία τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.

Κορονοϊός Γεννηματά: Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι επιτακτική ανάγκη αυτή την περίοδο να ηττηθούν ο λαϊκισμός και ο κυνισμός. Τόνισε δε, ότι σε ότι αφορά τη χώρα μας, είναι πλέον εμφανές ότι η «ναυαρχίδα» στον πόλεμο του κορονοϊού είναι το ΕΣΥ και καλό θα ήταν όσοι είναι υπέρμαχοι των ιδιωτικοποιήσεων και στην υγεία, να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι αυτήν την περίοδο δίνουμε έναν πολυμέτωπο αγώνα, στον οποίον δεν υπάρχει χώρος για στείρα αντιπολίτευση και λαϊκισμό. Ένα από τα σημαντικά μέτωπα, είναι και η οικονομία και το τι θα γίνει την «επόμενη ημέρα», μετά τη νίκη επί του κορονοϊού. είπε ότι είναι σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα αλλά αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτά που δίνουν άλλα κράτη. Η κυβέρνηση να απευθυνθεί στις τράπεζες για ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Επίσης να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για ποιες επιχειρήσεις πρέπει να ευεργετηθούν από τα μέτρα στήριξης.

Επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για τη ρύθμιση της εκ περιτροπής εργασίας με μείωση 50% στους μισθούς χαρακτηρίζοντας το τυφλό δώρο στις επιχειρήσεις ενώ μίλησε για αθέμιτο ανταγωνισμό επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο μέτρο για τους εργαζόμενους που πλήττονται. Και πρόσθεσε: Όχι να κάνουν μερικώς πίσω. Να ακυρωθεί το μέτρο εντελώς.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε επίσης χρειάζεται ειδικό σχέδιο με τον τουρισμό με μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και τις ασφαλιστικές εισφορές και υπάρχει κίνδυνος με τα ένσημα των εργαζομένων γιατί δεν θα μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Οι όποιες αποφάσεις όμως θα πρέπει να ληφθούν από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους κι όχι μονομερώς.

Επίσης η κυρία Γεννηματά, αναφερόμενη στη διαφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου για τον κορονοϊό, τόνισε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε αν η ΕΕ θα δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη. Επίσης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην κάνει πίσω στις διεκδικήσεις του μαζί με άλλους ευρωπαίους ηγέτες, κόντρα στη θέση της Γερμανίας και άλλων χωρών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό