20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κορονοϊός Βρετανία: Έκρηξη θανάτων λόγων της πανδημίας – 87 σε 24 ώρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορονοϊός Βρετανία: Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ημερήσια αύξηση θανάτων και κρουσμάτων καταγράφηκε στη χώρα. 87 νέοι θάνατοι. 422 στο σύνολο

Κορονοϊός Βρετανία: Την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ημερήσια αύξηση θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού κατέγραψαν σήμερα οι αρχές, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Co-19 αυξήθηκε ραγδαία, τονίζοντας την επείγουσα ανάγκη πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει καθολική καραντίνα στη χώρα. Μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 87 νέοι θάνατοι εξαιτίας του ιού, μια άνοδος 26% από χθες, ανεβάζοντας σε 422 το σύνολο όσων έχουν υποκύψει στην ασθένεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 8.077, (αύξηση 21%) ενώ χθες ήταν 6.650.

Χθες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρο πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης. Ειδικότερα, σε διάγγελμά του, ανακοίνωσε τη λήψη αυστηρών μέτρων με αποκορύφωμα τον περιορισμό της κυκλοφορίας τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες, λόγω της φονικής πανδημίας. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους, κάνοντας λόγο για «την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα εδώ και δεκαετίες».

«Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου. Και έτσι απόψε θέλω να σας ενημερώσω για τα τελευταία βήματα που παίρνουμε προκειμένου να πολεμήσουμε την ασθένεια και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε» είπε ο Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε: Κορονοϊός 2020 Ευρώπη: Ξεπέρασαν τους 10.000 οι νεκροί

Δείτε το σχετικό βίντεο:

«Μείνετε σπίτι» προέτρεψε ο Μπόρις Τζόνσον τους Βρετανούς. «Ήρθε η ώρα και για εμάς να κάνουμε περισσότερα. Από απόψε, πρέπει να δώσω στους Βρετανούς πολίτες μια πολύ απλή εντολή – πρέπει να μείνετε σπίτι. Γι’ αυτό το κρίσιμο είναι να σταματήσουμε την εξάπλωση της ασθένειας».

Έτσι, ο Τζόνσον ανακοίνωσε πως οι μετακινήσεις περιορίζονται στα πολύ βασικά, δηλαδή έξοδο για προμήθεια βασικών αγαθών, κάποια εξάσκηση (μία) την ημέρα, όπως τρέξιμο ή ποδήλατο μόνοι ή με μέλη της οικογένειας. Επιπλέον, θα επιτρέπεται η έξοδος για ιατρικούς λόγους ή προκειμένου να παρέχει κανείς βοήθεια σε άτομα που το έχουν ανάγκη. 

Τόνισε επίσης πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά θα επιτρέπεται μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό