19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κοντά σε σημαδούρα βρέθηκε η σορός του 11χρονου

Ειδήσεις Ελλάδα

Κοντά σε σημαδούρα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή βρέθηκε η σορός του 11χρονου αγοριού στους Φούρνους Ικαρίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Καρύδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Φούρνων ανέφερε πως η μητέρα του αγοριού τον ενημέρωσε γύρω στις 5:30 μ.μ. ότι αγνοούνται τα ίχνη του παιδιού από τις 2 μ.μ.

«Κατευθείαν ενημερώθηκαν και οι υπηρεσίες. Βγήκαν και οι εθελοντές έξω, όλο το χωριό, όλο το νησί έψαχνε, δυστυχώς δεν βρήκαμε τίποτα. Μετά, μια ομάδα εθελοντών έπεσε στη θάλασσα, μέχρι που βρήκαν το άψυχο κορμάκι του Χρήστου μας νεκρό, πνιγμένο. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται για τα δίχτυα. Το παιδί βρέθηκε κοντά σε μια σημαδούρα, με την οποία έχουμε οριοθετήσει την παραλία για να μην μπαίνουν μέσα στο δίαυλο του αλιευτικού και βρέθηκε εκεί πάνω. Η σημαδούρα είναι 50 μέτρα από την παραλία. Η παραλία αυτή είναι πολυσύχναστη» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει ναυαγοσώστης στην περιοχή, γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία.

Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Φως στα αίτια του θανάτου του 11χρονου αγοριού, που εντοπίστηκε χθες νεκρό στη θάλασσα στους Φούρνους Ικαρίας, αναμένεται στο μεταξύ να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Σάμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ήδη συγκεντρώσει το Λιμενικό, το ανήλικο αγόρι είχε φύγει το μεσημέρι στις 2 μ.μ. από το σπίτι του, και η μητέρα του στις 6 μ.μ. εμφανίστηκε στο λιμενικό τμήμα δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού, το οποίο τελικά εντόπισε και ανέσυρε ένας πολίτης.

Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία Πλάκας Φούρνων ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό