20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κομφούζιο στη Βραζιλία για το ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Βαβέλ» με την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στην κατ΄ εξοχήν χώρα του αθλήματος, τη Βραζιλία…

Ο Πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάο, τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης, όπως και το υπουργείο Υγείας, αλλά το γεγονός ότι στη χώρα των πέντε παγκοσμίων πρωταθλημάτων κάθε πολιτεία  έχει τη δική της  περιφερειακή ομοσπονδία περιπλέκει τα πράγματα .

Εμβληματική υπόθεση είναι αυτή του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου η τοπική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (Ferj) ενέκρινε την επανάληψη των προπονήσεων των συλλόγων, «εάν υπάρχει συμφωνία με τους παίκτες», όπως διευκρινίζεται από τον πρόεδρο της Ferj, Ρούμπενς Λόπες.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ήρθε το «στοπ», τόσο από τον κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο όσο και από το δημοτικό συμβούλιο του δημάρχου της μεγαλουπόλεως.

Τα δύο θεσμικά όργανα διευκρίνισαν ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν προπονήσεις «τουλάχιστον έως τις 11 Μαΐου», δεδομένου ότι αυτή την εβδομάδα μπορεί να υπάρξει αιχμή μολύνσεων.

«Ένα προπονητικό κέντρο είναι ένας χώρος όπου μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις κι αυτό ακριβώς πρέπει να αποφεύγεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Διακοπή και πάλι, λοιπόν, ενώ οι τέσσερις μεγάλες ομάδες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, που είναι επίσης αθλητικοί σύλλογοι οι οποίοι καλλιεργούν κι άλλα αθλήματα, δηλαδή οι Φλαμένγκο, Φλουμινένσε, Μποταφόγκο και Βάσκο ντα Γκάμα, σκέφτονται για περικοπές μισθών και προσωπικού.

Στην πραγματικότητα, η Φλαμένγκο έχει ήδη κάνει τις πρώτες απολύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης, ακόμα κι αν προς το παρόν δεν έχει  επηρεαστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό