17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κολύμπι στον Σηκουάνα από το 2025 ανακοίνωσε η δήμαρχος του Παρισιού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έδωσε στη δημοσιότητα τα τρία σημεία στον Σηκουάνα, τα οποία θα είναι ανοιχτά για δημόσια κολύμβηση από το καλοκαίρι του 2025

Ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, Γάλλοι και ξένοι τουρίστες θα μπορούν να κολυμπούν στον Σηκουάνα καθώς οι εργασίες βρίσκονται στην τελική φάση ενός ιστορικού καθαρισμού του ποταμού έπειτα από εκατό χρόνια απαγόρευσης της κολύμβησης στα βρώμικα νερά του.

Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό έδωσε στη δημοσιότητα τα τρία σημεία στον Σηκουάνα, τα οποία θα είναι ανοιχτά για δημόσια κολύμβηση από το καλοκαίρι του 2025. Βρίσκονται στο κέντρο του Παρισιού κοντά στο Île Saint-Louis και στα ανατολικά και δυτικά άκρα της πόλης.

Dès 2025, on pourra se baigner dans la Seine grâce aux Jeux !

Les 3 sites de baignade dans la Seine retenus : Bras Marie (Paris Centre), Grenelle (15e) et Bercy (12e).

Mes adjoints ont déjà fait un premier plongeon ! Ce sera bientôt votre tour et aussi le mien 😀 pic.twitter.com/Hh2dGxSgPF

— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) July 9, 2023

Απαγορευμένη για έναν αιώνα λόγω των βρώμικων νερών, η κολύμβηση στην πόλη πρόκειται να είναι μια από τις σημαντικότερες κληρονομιές των Αγώνων χάρη σε ένα έργο αναγέννησης ύψους 1,4 δισ. Ευρώ.

Όχι μόνο τρία Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αγωνίσματα, τρίαθλο, μαραθώνιος κολύμβηση και παρα-τρίαθλο, έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στον Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού, αλλά έως το 2025 τρεις υπαίθριοι χώροι κολύμβησης θα είναι προσβάσιμοι από την προκυμαία.

Arrête, on sait tous que vous vous baignez dans la Seine maintenant pic.twitter.com/f35ScofXQA

— Mouad Azid (@MouadAzid) July 25, 2023

«Όταν οι άνθρωποι βλέπουν αθλητές να κολυμπούν στον Σηκουάνα χωρίς προβλήματα υγείας, θα αρχίσουν να επιστρέφουν στον ποταμό», προβλέπει ο Πιερ Ραμπαντάν, αντιδήμαρχος του Παρισιού, υπεύθυνος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Είναι η συνεισφορά μας για το μέλλον».

Όπως πολλές δυτικές πόλεις, το Παρίσι είδε την ποιότητα των ποταμών του να καταστρέφεται δραστικά χάρη στα βιομηχανικά λύματα και τις απαιτήσεις υγιεινής ενός αυξανόμενου πληθυσμού.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό