17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κολλημένοι για 17 ώρες στα χιόνια 100 Έλληνες στον δρόμο για Βιέννη -Αίσιο τέλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε Γολγοθά εξελίχθηκε το ταξίδι των Χριστούγεννα για 100 Θεσσαλονικείς επιβάτες, οι οποίοι έμειναν για 17 ώρες εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες στον δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη καθώς όπως αναφέρει το thesstoday.gr, σφοδρή χιονοθύελλα παρέλυσε το εθνικό δίκτυο της χώρας.

Τελικά και με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας, εκχιονιστικό έφτασε τα ακινητοποιημένα πούλμαν, άνοιξε τον δρόμο και οι εκδρομείς έφτασαν εξουθενωμένοι στον προορισμό τους.

Το χρονικό της περιπέτειας

Το ταξίδι για τους δεκάδες επιβάτες ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το πρωί. Οι ταξιδιώτες προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου με προορισμό τη Βιέννη.

Ωστόσο η μεταφορά τους δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, απόρροια των οποίων η πρόκληση αρκετών ατυχημάτων, κυρίως ανατροπών βαρέων οχημάτων.

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονταν να λάβουν τα φάρμακά τους.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε οκτάχρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», αναφέρει στο ThessToday.gr επιβάτης, ο οποίος εξηγεί ότι ενημερώθηκε η Πρεσβεία, ωστόσο τους απάντησαν ότι είναι με δεμένα τα χέρια, διότι βρίσκονται σε ξένη χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό