20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη Ιερώνυμου πριν από το Πάσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Λιώνει ο πάγος στις σχέσεις πολιτείας -εκκλησίας μετά την κρίση που υπήρξε με την ψήφιση του νόμου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών;

Μια ερώτηση που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί, αλλά σίγουρα γίνεται μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και αυτό επισφραγίζεται από τις κοινές εμφανίσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου  με υπουργούς της Κυβέρνησης αλλά και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 26;Απριλιου, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει ήδη συμφωνηθεί να βρεθούν από κοινού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα.

Πρόκειται για μια σύγχρονη μονάδα γεροντολογία με 64 κλίνες που εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το Μάιο του 2019 και σίγουρα η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη συμβολικά έχει τη σημασία της, καθώς  θα είναι η πρώτη μετά τις αναταράξεις στις σχέσεις κυβέρνησης και εκκλησίας με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Επίσης αυτή η πληροφορία εγινε γνωστή λίγο με τα την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση σε βουλευτή της ΝΔ σε εκκλησία, τονίζοντας ότι η Εκκλησία δεν εκδικείται  αδειάζοντας ουσιαστικά και ακραίες φωνές σε κλήρο και πιστούς που επιτέθηκαν σε κυβερνητικούς παράγοντες και βουλευτές της Ν.Δ τις προηγούμενες μέρες.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της»,ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 23 Απριλίου, ο κ. Ιερώνυμος έχει προγραμματισμένη εθιμοτυπική συνάντηση στην αρχιεπισκοπή και με τον υπουργό παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό