23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κλεπτομανής βουλευτής παραιτήθηκε αφού «ξάφρισε» δυο οίκους μόδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια βουλευτής της Νέα Ζηλανδία παραιτήθηκε μετά από πολλαπλές καταγγελίες για κλοπές καταστημάτων, τις οποίες η τοπική  αστυνομία ερευνά.

Πρόκειται για την Γκόλριζ Γκάραμαν, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος των Πρασίνων, η οποία κατηγορείται ότι έκλεψε όχι μια  αλλά τρεις φορές δύο καταστήματα οίκων μόδας, το ένα στο Ώκλαντ και το άλλο στο Ουέλινγκτον.

Η πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ έγραψε ιστορία το 2017 ως η πρώτη πρόσφυγας η οποία εκλεγόταν και λάμβανε υπουργική θέση στην κυβέρνηση της χώρας. Μάλιστα της είχαν δώσει και το χαρτοφυλάκιο της δικαιοσύνης.

Έχω απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους και λυπάμαι πολύ

Η παραίτησή της, την Τρίτη, έρχεται μετά την αποκάλυψη βίντεο από κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης που την δείχνουν να παίρνει μια τσάντα γνωστού σχεδιαστή μόδας από μια μπουτίκ στην πόλη Ώκλαντ.

Η 42χρονη, η οποία δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα άλλο αδίκημα, ανέφερε σε δήλωσή της ότι οι ενέργειές της δεν ανταποκρίθηκαν στα υψηλά πρότυπα συμπεριφοράς που περίμενε το κοινό από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους.

«Δεν είναι μια συμπεριφορά που μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν είναι λογική με κανέναν τρόπο και μετά από ιατρική αξιολόγηση καταλαβαίνω ότι δεν είμαι καλά», είπε, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να δικαιολογεί τον εαυτό της.

«Ο ψυχολόγος που βλέπω λέει ότι η πρόσφατη συμπεριφορά μου είναι συνεπής με γεγονότα που προκαλούν ακραία αντίδραση στρες και σχετίζονται με προηγουμένως μη αναγνωρισμένο τραύμα».

Η Ιρανή πρόσφυγας

Η κ. Γκάραμαν έφυγε από το Ιράν με την οικογένειά της όταν ήταν ακόμη παιδί και έφτασε στη Νέα Ζηλανδία όπου τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Απαντώντας στην παραίτησή της, ο πρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων, Τζέιμς Σο, είπε ότι η κ. Γκαχραμάν δέχθηκε «απειλές για σεξουαλική βία, σωματική βία, απειλές θανάτου από την ημέρα που εξελέγη στο κοινοβούλιο» λόγω της καταγωγής της.

«Αυτό έχει προσθέσει υψηλότερο επίπεδο άγχους από αυτό που βιώνουν τα περισσότερα μέλη του κοινοβουλίου», ανέφερε η Ιρανή πρώην βουλευτής.

«Υπήρξαν έρευνες της αστυνομίας για αυτές τις απειλές σχεδόν όλο το διάστημα που ήταν μέλος της κυβέρνησης, και προφανώς, αν ζεις με αυτό το επίπεδο απειλής σε μια ήδη αρκετά αγχωτική κατάσταση, τότε θα υπάρξουν συνέπειες γι’αυτό”.

Η κ. Γκάραχαμ έχει μιλήσει και στο παρελθόν για την κακοποίηση που έχει δεχθεί τόσο διαδικτυακά όσο και προσωπικά με βάση την ιρανική της καταγωγή, το φύλο της και τις δημόσιες θέσεις που έχει λάβει σε διάφορα θέματα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα επικρίθηκε έντονα για συμμετοχή σε φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις και για κριτική στις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στον πόλεμο του εναντίον της Χαμάς στη Γάζα. Μάλιστα, στις διαδηλώσεις είχε κατέβει ως εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων για τις εξωτερικές υποθέσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό