21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κλειστή λόγω χιονόπτωσης η λεωφόρος Πάρνηθος

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της Λεωφόρου Πάρνηθος στην περιοχή των Αχαρνών, αποφάσισε η Αστυνομία από το πρωί της Κυριακής λόγω χιονόπτωσης που φέρνει η κακοκαιρία που θα έχουμε κατά τη διάρκεια του τριήμερου.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος του τελεφερίκ και η απαγόρευση ισχύει και στα δύο ρεύματα. 

👮⛈️ Λήψη μέτρων και συμβουλές οδικής ασφάλειας ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.❗Επισημαίνεται στους πολίτες, σε περίπτωση μετακίνησης, να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή αλλά και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών, προς αποφυγή ατυχημάτων.👉 https://t.co/u3jZb40H8X pic.twitter.com/QYUWgvfDbc

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) January 28, 2024

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, η επιδείνωση θα γίνει με δύο διαταραχές: η πρώτη από σήμερα Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24). Εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τη δεύτερη διαταραχή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια του τριημέρου Κυριακής – Τρίτης (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου το μεσημέρι στις 12:00 και στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό