21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κλειστή η Εγνατία Οδός- Χωρίς οδική σύνδεση Ροδόπη και Έβρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Κλειστή είναι  η Εγνατία Οδός μεταξύ Ροδόπης και Έβρου, και έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.  Όπως σημειώνει, δεν αναλαμβάνει κανείς να ανοίξει ο δρόμος καθώς πρέπει πρώτα να ελεγχθεί το σημείο για να δοθεί το «πράσινο φως».

Στην περιοχή σημειώθηκε αναζωπύρωση της φωτιάς, γι’ αυτό και δεν επιτρέπεται η οδική σύνδεση μεταξύ της Ροδόπης και του Έβρου. Νωρίτερα είχε διακοπεί η είσοδος προς την Μάκρη και τα Δίκελλα, ωστόσο, έχει πλέον ανοίξει ο δρόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ετοιμάζεται κλιμάκιο από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μαζί με πυροσβεστικό όχημα και πιθανόν και με συμμετοχή του Περιφερειάρχη. Αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο και να αποφασιστεί εάν θα ανοίξει ο δρόμος. Υπάρχουν όμως και άλλα μέτωπα πύρινα στην Ροδόπη.

Σημειώνεται ότι είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι που ενώνουν Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή. Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεκάδες νταλίκες, τουριστικά λεωφορεία και επιβατικά αυτοκίνητα βρίσκονται ακινητοποιημένα από το απόγευμα στις δύο άκρες του δρόμου στη Μέστη Ροδόπης που είναι το τελευταίο σημείο που φτάνει ο δρόμος προς την Αλεξανδρούπολη.

Είναι επίσης το τελευταίο πύρινο μέτωπο που πλησίασε κοντά σε δρόμο και ήρθε να προστεθεί σε μια εκτεταμένη πύρινη ζώνη από το δάσος της Δαδιάς, ως τα Δίκελλα και τη Μάκρη. Η φωτιά έφτασε στο δάσος στο βουνό πάνω από το χωριό Κόμορα.

Έτσι, κλειστή είναι η Εγνατία οδός από την ανατολική είσοδο της Κομοτηνής. Κλειστή είναι και στην έξοδο προς Αλεξανδρούπολη. Επίσης, κλειστή και η παλαιά εθνική οδός στο ύψος της Μέστης. Οι τελευταίοι οδηγοί κατάφεραν μέσα από παράδρομους να φτάσουν στο σημείο αυτό ως το μεσημέρι. Έκτοτε κινούνται στα πύρινα μέτωπα μόνο στρατιωτικά, πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα.

Στύλοι ηλεκτροδότησης έχουν καταρρεύσει στο οδόστρωμα και οι αρχές έχουν κλείσει τους δρόμους ώστε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να απομακρύνουν τα καλώδια και να αποκαταστήσουν, όπου μπορούν, την ηλεκτροδότηση. Τα μέλη ενός συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ Ροδόπης μας πληροφορούν, λίγο μετά τις 9 μμ, «ότι η Συκοράχη δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα. Τα χωριά μετά την Συκκοράχη που έμειναν χωρίς ρεύμα, είναι περισσότερα», μας λένε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό