18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κι όμως, η Microsoft ήθελε να πουλήσει το Bing στην Apple πριν λίγα χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί η Microsoft να ζει τις καλύτερες ημέρες της στον τομέα της αναζήτησης χάριν στην τρομερή ώθηση που έδωσε στο Bing η Τεχνητή Νοημοσύνη (ChatGPT), ωστόσο, μόλις πριν από 3 χρόνια η εταιρεία βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει μια ακόμα λάθος απόφαση.

Σύμφωνα με αναφορά του δικτύου Bloomberg, το οποίο δεν αποκαλύπτει τις πηγές του, ισχυρίζεται πως η Microsoft είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Apple το 2020 προκειμένου να πουλήσει όλο το τμήμα Microsoft Bing. Στις συναντήσεις είχε συμμετέχει ο τότε αντιπρόεδρος της Apple, Eddy Cue, αλλά τελικά δεν προχώρησαν πέρα από τις διερευνητικές επαφές.

Η πηγή αναφέρει πως η Apple άκουσε μεν την πρόταση της Microsoft, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εξαγορά του Bing διότι εκείνη την περίοδο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με αυτά που πλήρωνε η Google για να είναι η δική της μηχανή αναζήτησης προκαθορισμένη στις συσκευές της. Ένας άλλος λόγος ήταν οι αμφιβολίες που είχε η Apple ως κατά πόσο θα μπορούσε το Bing να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στη Google.

Αξίζει να σημειώσουμε, βέβαια, ότι πίσω στο 2013 η Apple είχε συμφωνήσει με τη Microsoft για την αξιοποίηση της μηχανής αναζήτησης Bing ως την προεπιλογή για τον ψηφιακό βοηθό Siri. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν κράτησε για πολύ και από το 2017 η Apple επέστρεψε ξανά στην «αγκαλιά» της Google, τόσο για το Siri, όσο και για το Spotlight στα Mac και το Search στο iOS.

Σε μια άλλη αναφορά του Bloomberg αποκαλύπτεται πως ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, είχε συναντηθεί με τον CEO της Apple, Tim Cook, το 2016 για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ορισμού του Bing Search ως προεπιλογή για τον Safari browser, ενώ το 2018 υπήρξαν συζητήσεις για χρήση του Bing Search ως προεπιλογή στις συσκευές της Apple που πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Κανένα από τα δύο σενάρια δεν προχώρησε. 

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό