16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κι άλλος σχεδιαστής της Apple μπαίνει στην ομάδα hardware της OpenAI

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού προϊόντων της Apple, Tang Tan, πρόκειται να συμμετάσχει στο LoveFrom του Jony Ive για να σχεδιάσει προϊόντα hardware για την OpenAI, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Tan θα γίνει ο πιο πρόσφατος σχεδιαστής της Apple που θα ενταχθεί στην LoveFrom, μια εταιρεία σχεδιασμού που ιδρύθηκε από τον Jony Ive μετά την αποχώρησή του από την Apple το 2019. Συνολικά 14 μέλη της πρώην σχεδιαστικής ομάδας του Ive στην Apple έχουν πλέον αποχωρήσει από την εταιρεία και μόνο έξι σχεδιαστές παραμένουν.

O Ιve πήρε μαζί του περισσότερους σχεδιαστές της Apple στο LoveFrom από όσους έμειναν στην Apple. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 20 πρώην υπάλληλοι της Apple έχουν ενταχθεί στη νέα εταιρεία σχεδιασμού του, συμπεριλαμβανομένων των Marc Newson και Shota Aoyagi.

Το Bloomberg λέει ότι η δουλειά του Ive για την OpenAI σηματοδοτεί μια από τις «πιο φιλόδοξες προσπάθειές του» από τότε που άφησε την Apple και προφανώς ελπίζει να μετατρέψει το project σε μια νέα εταιρεία, με τις τρέχουσες προσπάθειες να επικεντρώνονται στην πρόσληψη ταλέντων και στη δημιουργία ιδεών.

Στην Apple, ο Tang Tan είναι αντιπρόεδρος σχεδιασμού προϊόντων και δίνει αναφορά στον ανώτερο αντιπρόεδρο της μηχανικής υλικού, John Ternus. Ο Tan είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό του iPhone, του Apple Watch, αξεσουάρ και ακουστικών συσκευών όπως τα AirPods.

Ο Tan θα ηγηθεί του hardware engineering στην OpenAI ενώ εργάζεται στην LoveFrom. Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι οι φιλοδοξίες της εταιρείας στον τομέα του υλικού περιλαμβάνουν συσκευές για το σπίτι. Ο Τan εγκαταλείπει επίσημα την Apple τον Φεβρουάριο, αλλά οι ευθύνες του έχουν ήδη κατανεμηθεί στους διαδόχους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό