23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κινηματογραφική πρεμιέρα για τη νέα Lancia Ypsilon

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lancia προσποιείται ότι δεν έγινε καμία διαρροή της ολοκαίνουριας Ypsilon πριν από δύο εβδομάδες περίπου οπότε ας της κάνουμε παρέα σε αυτή την ψευδαίσθηση για να αναφέρουμε ότι η ιταλική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο του πολυαναμενόμενου μοντέλου. Ένα το οποίο μας παρέχει μία σύντομη μεν, ολοκληρωμένη δε, ματιά τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα του πρώτου μοντέλου της νέας εποχής που ξημερώνει για την Lancia. Η πλήρης παρουσίαση θα γίνει την ημέρα των ερωτευμένων, 14 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά της μάρκας στο Μιλάνο ενώ οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν ήδη να εκφράσουν ήδη το ενδιαφέρον τους μέσα από ένα online portal όπου μπορούν να λάβουν μέρος στην “One of 1906” καμπάνια.

Το αποκαλύπτει ένα ιδιαίτερα σύγχρονο compact hatchback με… κανονικές αναλογίες και άφθονες αναφορές στο παρελθόν και την ιδιοσυγκρασία της ιταλικής μάρκας. Παρατηρούμε για παράδειγμα το μοτίβο με το “Y” να επαναλαμβάνεται σε διάφορα σημεία του αμαξώματος από τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, τις εντυπωσιακές ζάντες ελαφρού κράματος και τα πίσω φανάρια που αντλούν επιρροές από την θρυλική Stratos και τοποθετούνται εκατέρωθεν του νέου λογότυπου που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του επίπεδου πάνελ κάτω από το πίσω τζάμι. Το όνομα του μοντέλου δε, είναι γραμμένο με μικρά γράμματα ακριβώς από κάτω ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η Cassina, με την οποία συνεργάστηκε η Lancia για την ειδική, πρώτη έκδοση της Ypsilon έχει αναλάβει το design της καμπίνας αλλά και την τα χρώματα που είναι διαθέσιμα για το αμάξωμα.

Μας που αναφέραμε την καμπίνα, να σημειώσουμε ότι ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό, τα εκκεντρικά αλλά και εντυπωσιακά βελούδινα καθίσματα με το ριγέ μοτίβο και φυσικά, το… τραπεζάκι που έχει τοποθετηθεί κάτω από τα φυσικά χειριστήρια που με την σειρά τους είναι κάτω από τους κεντρικούς αεραγωγούς. Η… καρδιά της νέας Lancia Ypsilon είναι το ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που ονομάζεται S.A.L.A. και προσφέρει δυνατότητες που περιμένει να βρει κάποιος σε ένα μοντέρνο και σύγχρονο premium hatchback εν έτη 2024. Τις λειτουργίες του νέου συστήματος τις έχουμε αναλύσει στο βαθμό που επιτρέπει η Lancia μέχρι στιγμής και μπορείς να τις διαβάσεις ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της νέας Ypsilon.

Η λογική λέει ότι το ιταλικό supermini θα μοιράζεται πολλά κοινά με τα υπόλοιπα αντίστοιχα hatchbacks των εταιριών του ομίλου που σημαίνει ότι μάλλον θα εξοπλίζεται με μία μπαταρία 51 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων που θα επιτρέπει στο νέο μοντέλο να ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε κάτι περισσότερο από 8.0 δευτερόλεπτα. Θα επανέλθουμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες την στιγμή που θα τις έχουμε!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό