18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κικίλιας: «Αλητήριοι εμπρηστές θέτουν σε κίνδυνο ζωές, θα σας βρούμε»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έντονο ύφος ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έστειλε μήνυμα προς τους εμπρηστές που κατακαίνε τη χώρα τις τελευταίες ώρες

«Αλιτήριοι εμπρηστές» βάζουν φωτιές, θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, στέλνοντας το μήνυμα πως «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός τόνισε ότι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή του Αυλώνα, από τις 8 το πρωί έγιναν 9 απόπειρες εμπρησμού και συγκεκριμένα: 

8:13 περιοχή Αυλώνας, πρώτη προσπάθεια.

8:57: περιοχή Σικάμηνο/ Αυλώνα τρεις προσπάθειες

9:47: περιοχή Σικάμηνο/Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες

10:51: Βόρεια της Αυλώνας, μια προσπάθεια.

12:02: Βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μια προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό», σημείωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανόν εμπλέκεται στα περιστατικά ενώ γίνονται προσαγωγές υπόπτων.

«Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και πάντως η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές» είπε ο κ. Κικίλιας και κατέληξε: «εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό