18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κερδισμένη από την ταξιδιωτική ανάκαμψη- Προειδοποιεί για το φθινόπωρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τουρίστες από χώρες με υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού «οδήγησαν την τουριστική ανάκαμψη», δήλωσε την Πέμπτη η Airbnb καθώς ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση εσόδων για το τρίμηνο.

Την ίδια, η εταιρεία ενοικίασης και προσφοράς υπηρεσιών προσωρινής διαμονής προειδοποίησε ότι η «παγκόσμια εξάπλωση των παραλλαγών Co» και οι ασυνεπείς τοπικοί κανονισμοί θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τον αριθμό των κρατήσεων αργότερα μέσα στο έτος, θέτοντας τους επενδυτές σε εγρήγορση.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο πρόθυμοι θα είναι οι άνθρωποι να ταξιδέψουν το φθινόπωρο σε σύγκριση με το καλοκαίρι», δήλωσε η Airbnb.

Κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, τα διασυνοριακά ταξίδια κέρδισαν δυναμική συγκρτικά με νωρίτερα μέσα στο έτος, κάτι που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες επωφελήθηκαν από την χαλάρωση των περιορισμών δείχνοντας μεγαλύτερη προθυμία να κάνουν ταξιίδια μεγαλύτερων αποστάσεων.

Έτσι κυρίως οι προορισμοί με αυξημένη διαθεσιμότητα εμβολίων παρουσίασαν αυξημένες κρατήσεις, ανέφερε η εταιρεία.

Τα έσοδα της Airbnb κατά το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 1,34 δισ. δολάρια, έσοδα που ήταν σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και αυξημένα επίσης κατά 10 % του 2019. Η Wall Street είχε προβλέψει έσοδα 1,26 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρέχει η FactSet.

Στις εκθέσεις κερδών της, η Airbnb καταγράφει τα έσοδα στην περίοδο κατά την οποία πραγματοποιείται η διαμονή, σημειώνει, ωστόσο, επίσης τις «διανυκτερεύσεις και εμπειρίες που έχουν κλειστεί» τη στιγμή της κράτησης- ένας ισχυρός δείκτης μελλοντικών εσόδων που αποκλείει τις ακυρώσεις.

Οι συνολικές διανυκτερεύσεις και εμπειρίες που πραγματοποιήθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν σχεδόν 200 % το 2020 στα 83,1 εκατ., υψηλότερα από ό, τι περίμεναν οι αναλυτές με 79,2 εκατ. Οι εμπειρίες είναι το πρόσθετο προϊόν δραστηριοτήτων της Airbnb, όπως μαθήματα μαγειρικής ή περιηγήσεις.

Αυτή η αύξηση συνέβαλε σε αυτό που η Airbnb είπε ότι αναμενόταν ότι θα ήταν τα «ισχυρότερα τριμηνιαία έσοδα που έχουν καταγραφεί», τελειώνοντας «πολύ πάνω» από το τρίτο τρίμηνο του 2019 πριν από την πανδημία. Η εταιρεία κατέγραψε πρόσφατα τις μεγαλύτερες κρατήσεις σε μία μόνο βραδιά.

«Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο έμεναν σε ένα ακίνητο της Airbnb», δήλωσε ο Brian Chesky, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Πρόκειται για περισσότερους ανθρώπους από ολόκληρο τον πληθυσμό του Λος Άντζελες».

Παρόλα τα αισιόδοξα αποτελέσματα, η Airbnb προειδοποίησε τους επενδυτές ότι αναμένεται νέα ανασφάλεια προς το τέλος του έτους.

«Η πρόοδος εμβολιασμού, ο περιορισμός των νέων παραλλαγών και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εκτός των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι βασικοί παράγοντες», ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή προς τους μετόχους.

Ως αποτέλεσμα, ενώ αναμένουμε ότι οι «διανυκτερεύσεις και οι εμπειρίες που έχουν κλειστεί» το τρίτο τρίμηνο του 2021 θα ξεπεράσουν σημαντικά το τρίτο τρίμηνο του 2020, αναμένουμε ότι «οι νύχτες και οι εμπειρίες που έχουν κλειστεί» θα πέσουν από το δεύτερο τρίμηνο και θα παραμείνουν κάτω από τα επίπεδα του τριμήνου του 2019 ».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό