18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεραυνοί και χαλάζι σαρώνουν το Αιγαίο

Ειδήσεις Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/02 στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και σε τμήματα του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο υπόλοιπο της Δευτέρας 12/02 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

– Οι βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

– Οι βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

– Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.

– Λασποβροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια.

– Οι ενισχυμένοι αρχικά νότιοι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο με εντάσεις έως 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου και η κεραυνική δραστηριότητα μεταξύ 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 12/02.

Χάρτης 1 meteo

Χάρτης 2 meteo
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, Ελίνα Καρέτσου, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό