19.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεραμέως: Η Ασημακοπούλου έδωσε εξηγήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως μέσω της ΕΡΤ μετά τις καταγγελίες πολιτών κατά της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία απέστειλε σε απόδημους email πολιτικού περιεχομένου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός τόνισε πως και η ευρωβουλευτής έχει δώσει τις απαντήσεις της για το που βρήκε τα emails αναφέροντας ότι όπως διευκρίνισε η ίδια δεν πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα με emails ενώ υπενθύμισε πωςγια το θέμα έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στο πλαίσιο αυτό η κα Ασημακοπούλου θα συνεχίσει να δίνει τις απαντήσεις της.

Πρόσθεσε δε πως από τη νομοθεσία προβλέπεται ρητά ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών. Δεν δίνει τηλέφωνα και email πολιτών σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο.

Δηλώνοντας εμφατικά πως ενώ ισχύουν τα παραπάνω κι εφόσον υπάρχουν αναφορές από τους πολίτες «δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτήν την υπόθεση, σε ό,τι αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» η υπουργός τόνισε ότι αποφασίστηκε το εξής:

Δόθηκε οδηγία για την διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠΕΣ με στόχο την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 για τους οποίου γίνονται οι καταγγελίες αλλά και ευρύτερα.

«Καμία σχέση με την επιστολική ψήφο»

Στη συνέχεια η κα Κεραμέως υπογράμμισε: «Όλο αυτό που συζητάμε δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Τις ίδιες καταγγελίες διαβάζουμε όλοι και εκεί οι χρήστες καταγγέλλουν ότι είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023. Πολλοί από αυτούς λένε ότι είχαν καν γραφτεί για την επιστολική ψήφο».

Συνέχισε η υπουργός τόνισε πως: «Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο»

Επιπλέον ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «Στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 διαφορετικές χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό