31.2 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Κατηγορείται ότι πίεσε αμερικανική εταιρεία να εγκαταστήσει backdoor καταγραφής δεδομένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Huawei αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά ισχυρισμούς ότι τοποθετεί backdoor λογισμικό καταγραφής προσωπικών δεδομένων σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα η Wall Street Journal αναφέρει ότι η εταιρεία Business Efficiency Solutions (BES) – πάροχος λογισμικού και υπηρεσιών Enterprise Resource Planning (ERP) που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ – έχει καταθέσει μήνυση κατηγορώντας τη Huawei όχι μόνο για κλοπή τεχνολογίας, αλλά και για πίεση της εταιρείας να εγκαταστήσει backdoor δεδομένων σε ένα project που είχε αναλάβει η εταιρεία στο Πακιστάν. Το σύστημα αυτό υποτίθεται ότι έδωσε στη Huawei πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που την βοήθησε να συλλέξει ευαίσθητα δεδομένα πολιτών και κυβερνήσεων «σημαντικά για την εθνική ασφάλεια του Πακιστάν».

Η BES ισχυρίστηκε ότι η Huawei επέμεινε στη δημιουργία μιας διπλής έκδοσης του δικτύου στο Suzhou της Κίνας, η οποία θα παρείχε άμεση πρόσβαση στα δεδομένα της βάσης δεδομένων του Πακιστάν. Ενώ η BES ήθελε άδεια από Πακιστανούς αξιωματούχους προτού προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, η Huawei φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται άδεια και αρχικά απείλησε ότι θα διακόψει τη συμφωνία εάν η BES δεν προχωρήσει. Η Huawei δήλωσε αργότερα ότι έλαβε αυτή την άδεια, αλλά αρνήθηκε να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία για αυτό όταν της ζητήθηκε.

Η Huawei είπε στη ω ότι “δεν υπάρχουν στοιχεία” ότι έχει εγκαταστήσει backdoor λογισμικό σε οποιοδήποτε προϊόν. Σε προηγούμενη δήλωδή της η Huawei έχει αναγνώρισει το διπλό σύστημα στην Κίνα, αλλά υποστήριξε ότι ήταν αυστηρά μια δοκιμαστική έκδοση “φυσικά απομονωμένη” από το πραγματικό δίκτυο, καθιστώντας αδύνατη την εξαγωγή δεδομένων. Ο επόπτης , είπε ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κλοπή δεδομένων «μέχρι στιγμής». Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πακιστάν, δεν υπάρχουν ενδείξεις κλοπής δεδομένων μέχρι στιγμής.

Όποια πλευρά και αν λέει την αλήθεια, η μήνυση της BES υπογραμμίζει τις τρέχουσες ανησυχίες ότι η Huawei μπορεί να βοηθάει τους στόχους της Κίνας για παρακολούθηση. Η αρνείται εδώ και καιρό τους ισχυρισμούς και δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι έχει χρησιμοποιήσει backdoors για να παρακολουθήσει άλλες χώρες. Ωστόσο, αυτό δεν έχει εξαλείψει τις υποψίες που οδήγησαν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες στο να βάλουν τη Huawei στη μαύρη λίστα της τεχνολογίας τους.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό