14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Καταψηφίζω, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομοφύλων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τους λόγους για τους οποίους καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή, λίγες ώρες πριν η κυβερνητική ρύθμιση γίνει νόμος του κράτους. 

«Το νομοσχέδιο είναι επικίνδυνο και ανοίγει Κερκόπορτες» είπε ο κ. Σαμαράς λέγοντας τρεις φορές στην ομιλία του, απευθυνόμενος κυρίως προς τους βουλευτές της ΝΔ «προσέξτε τι ψηφίζετε…». Ο πρώην πρωθυπουργός αντέκρουσε το κυβερνητικό επιχείρημα για την ισότητα τονίζοντας πως «προφανώς ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα» και ότι δεν υπάρχει καμία πίεση από την κοινωνία ή τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την προώθηση της συγκεκριμένης ρύθμισης. 

«Η κυβέρνηση δεν έχει αντίπαλο αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό και δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο» είπε ο πρώην πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του – σημειώνοντας πως τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το Σύμφωνο Συμβίωσης. 

«Τι θα προσφέρει ο γάμος; το δικαίωμα της τεκνοθεσίας. Αλλά εδώ μιλάμε και για το δικαίωμα ενός ανήλικου παιδιού να έχει μάνα και πατέρα» είπε ο κ. Σαμαράς υποστηρίζοντας πως όλες οι προβλέψεις για τα παιδιά που ήδη ζουν σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών μπορούν να καλυφθούν με μία συμβολαιογραφική πράξη ή με μία προσθήκη στο Σύμφωνο Συμβίωσης.  

Κατά τον κ. Σαμαρά με το νομοσχέδιο ανοίγουν «επικίνδυνες Κερκόπορτες» καθώς θα ακολουθήσουν δικαστικές αποφάσεις τόσο για την καθιέρωση του «Γονέα 1» και «Γονέα 2» όσο και για το γεγονός πως σίγουρα κάποιος θα διεκδικήσει στα δικαστήρια την παρένθετη μητρότητα. «Μετατρέπουμε δηλαδή τη μητρότητα σε εμπόριο και επάγγελμα» είπε χαρακτηριστικά. 

Καμία αναφορά σε Μητσοτάκη, απών από την αίθουσα ο Πρωθυπουργός 

Ο κ. Σαμαράς, δεν έκανε καμία αναφορά στον πρωθυπουργό, ούτε ονομαστικά στον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, αλλά αναφέρθηκε στα «γαλάζια» σεμινάρια σε βουλευτές κάνοντας λόγο για bullying και απάντησε στις κατηγορίες περί «ομοφοβικών απόψεων και ακροδεξιάς». 

«Το ΚΚΕ που είναι αντίθετο είναι ακροδεξιά; Εγώ που έστειλα τη Χρυσή Αυγή σιδεροδέσμια είμαι ακραίος;» είπε ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποιώντας για την πορεία της Δύσης που με τις αποφάσεις της, ενισχύει συνεχώς τα άκρα – όπως σημείωσε. 

«Πάλεψα να ανήκουμε στη Δύση και το πλήρωσα πριν από λίγα χρόνια. Μη μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Στη Δύση ανθίζουν πολλά λουλούδια αλλά και κάμποσα αγκάθια» είπε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος για ακόμα μία φορά αιφνιδίασε καθώς αρκετές φορές στην ομιλία του επικαλέστηκε τη «woke» κουλτούρα που οδηγεί, όπως σημείωσε, στην αποδόμηση των πάντων και τον κόσμο στον απόλυτο κυνισμό. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου και το κυβερνητικό επιτελείο δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού. Σημειώνεται πως στη διάρκεια της ομιλίας Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρισκόταν στην αίθουσα.  

Απών ο Πρωθυπουργός από την Ολομέλεια στη διάρκεια της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά / Eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό