16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Κατατρόπωσε» και τη Μπάγερν και ονειρεύεται τρόπαιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιστορική πρόκριση για τον Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Youth League. Απέκλεισε και την Μπάγερν Μονάχου, μέσα στη Γερμανία και σε διάστημα 9 λεπτών, με σκορ 3-1 και θα αντιμετωπίσει τη Ναντ στο Final-4 της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας (19-22 Απριλίου). Η γαλλική ομάδα απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι την Κοπεγχάγη, σε ένα συναρπαστικό ματς (3-3).

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν τρις απέναντι στους αιφνιδιασμένους Βαυαρούς. Στο 32′ ο Χρήστος Μουζακίτης επωφελήθηκε απ’ το υψηλό πρέσινγκ της ομάδας του, το λάθος του αντίπαλου κίπερ και με όμορφο τελείωμα άνοιξε τον «χορό» των γκολ. Ακολούθησε μαγική ενέργεια «αλά Λιονέλ Μέσι», στο 37′ απ’ τον Αντώνη Παπακανέλλο. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε δύο παίκτες και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, γράφοντας το 2-0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Χαράλαμπος Κωστούλας. Ο φορ των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα λάθος της Βαυαρικής άμυνας και με δυνατό σουτ στην αριστερή γωνία του Σμίτ ολοκλήρωσε ένα ονειρεμένο «ερυθρόλευκο» ημίχρονο. Αργότερα ο προπονητής της ομάδας αντίκρυσε και την κόκκινη κάρτα για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οι Γερμανοί κατάφεραν να μειώσουν στο δεύτερο ημίχρονο. Εξαίσια ενέργεια του Σβόναρεκ, που πήρε την μπάλα λίγο πιο μπροστά απ’ το κέντρο και σούταρε, στο ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Σίνα να μην μπλοκάρει και τον Ράμσακ, που παραμόνευε, να παίρνει το «ριμπάουντ» και να τελειώνει επιτυχώς τη φάση (63′).

Ενδεκάδες: Μπάγερν Μονάχου (Ρενέ Μάριτς): Σμιτ,Σόλζε, Μανούμπα, Σκολ, Χένινγκ, Ζβόναρεκ, Φερνάντες, Γιένσεν, Αζνού, Ράμσακ, Κούσι – Ασάρε.Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Πρεκατέ, Τανούλης, Κωστούλας, Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Κουτσογούλας, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Χ. Κωστούλας.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικώνΜπάγερν – Ολυμπιακός 1-3 (63′ Ράμσακ / 32′ Μουζακίτης, 37′ Παπακανέλλος, 40′ Κωστούλας)Ναντ – Κοπεγχάγη 3-3 (5-4 πεν.) (12′ Ασουμάνι, 54′ Μαφούμπι, 64′ Λερό – 18′ Χόιλουντ, 31′ Νέμεθ, 33′ Τσιάκα)13/03 17:00 Μίλαν – Ρεάλ13/03 19:00 Μάιντζ – Πόρτο

Το πρόγραμμα των ημιτελικών19/04 Ολυμπιακός – Ναντ19/04 Μάιντζ ή Πόρτο – Μίλαν ή Ρεάλ

Το πρόγραμμα του τελικού22/04 Νικητής ημιτελικού 1 – Νικητής ημιτελικού 2

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό