18.8 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Καταστράφηκαν 130 σήραγγες της Χαμάς (Βίντεο)- Έχασε τον έλεγχο στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας

Ειδήσεις Ελλάδα

130 σήραγγες της Χαμάς από την έναρξη της στρατιωτικής τους επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, καταστράφηκαν από τις IDF, όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας την Τετάρτη.

Αυτό συμβαίνει καθώς οι IDF διεξάγουν “σημαντική στρατιωτική δραστηριότητα” μέσα και γύρω από την πολιορκημένη πόλη της Γάζας, σύμφωνα με εκπρόσωπό τους.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος των IDF Ντάνιελ Χάγκαρι μοιράστηκε βίντεο που φέρονται δείχνει την καταστροφή τους.

IDF identified and destroyed multiple tunnels used by Hamas terrorists today. pic.twitter.com/fmgjYZsbIq

— The Mossad: Satirical, Yet Awesome (@TheMossadIL) November 8, 2023

Το CNBC, αναφέρει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές. Η Χαμάς έχει περάσει δεκαετίες χτίζοντας, υπόγειες σήραγγες άνω των 300 μιλίων, τις οποίες οι IDF αποκαλούν κατ’ ευφημισμόν “μετρό της Γάζας”.

Εν τωμεταξύ εσταλη προειδοποίηση στους αμάχους ότι “ο χρόνος για την εκκένωση τελειώνει”. Ο Ισραηλινός στρατός άνοιξε για 4η ημέρα ανθρωπιστικό διάδρομο, επί 4ωρο, για να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το βόρειο τμήμα της Γάζας προς τα νότια.

🇵🇸🇮🇱🚨‼️ IDF liquidates tunnels … pic.twitter.com/NIUQKW0fLX

— Lord Bebo (@MyLordBebo) November 8, 2023

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και τα social media, ο διοικητής της Χαμάς, Ahmed Siam Abu Hamza, κρατά ομήρους περίπου 1.000 πολίτες κοντά στην πόλη της Γάζας, εμποδίζοντάς τους να απομακρυνθούν νότια.

Πάνω από 10.000 ισραηλινοί στρατιώτες

Ολόκληρη μεραρχία εφέδρων έχει αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας για τις χερσαίες επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) στον παλαιστινιακό θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς, επιβεβαίωσε απόψε εκπρόσωπος των IDF.

Μια μεραρχία αριθμεί τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, είναι η πρώτη φορά από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 1982, που αναπτύσσεται ολόκληρη μεραρχία σε «εχθρικό έδαφος».

Η 252η μεραρχία του ισραηλινού στρατού, η οποία επιχειρεί από το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αποτελείται από τέσσερις ταξιαρχίες πεζικού και μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων.

Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο της βόρειας Γάζας

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποστήριξε απόψε ότι η Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής αυτής μετακινήθηκαν προς τα νότια.

«Είδαμε 50.000 Γαζαίους να μετακινούνται από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας προς τα νότια. Μετακινούνται επειδή καταλαβαίνουν ότι η Χαμάς έχασε τον έλεγχο στον βορρά», είπε ο Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση που έκανε και η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Η Χαμάς έχασε τον έλεγχο και συνεχίζει να χάνει τον έλεγχο στον βορρά», επέμεινε.

Ο Χαγάρι επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρχει κατάπαυση του πυρός, όμως το Ισραήλ εφαρμόζει ανθρωπιστικές παύσεις σε συγκεκριμένες ώρες ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι να μετεγκατασταθούν στα νότια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό