17.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Καταρρακτώδεις βροχές μαίνονται σε Βερμόντ και Νέα Υόρκη- 50 άνθρωποι διασώθηκαν με ταχύπλοο σκάφος

Ειδήσεις Ελλάδα

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ τη Δευτέρα, οι οποίες ξέπλυναν δρόμους, υπερχείλισαν ποτάμια, προκάλεσαν 50 διασώσεις με ταχύπλοα σκάφη και σκότωσαν μια γυναίκα που παρασύρθηκε μπροστά στον αρραβωνιαστικό της, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση και προειδοποίηση για πλημμύρες από την ανατολική πολιτεία της Νέας Υόρκης μέχρι τη Βοστώνη και από το δυτικό Μέιν μέχρι τα βορειοανατολικά, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πρόγνωσή της τη Δευτέρα, μετά τις καταιγίδες που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο και πλημμύρισαν ποτάμια και ρυάκια.

Ο ιδιωτικός φορέας πρόγνωσης AccuWeather εκτίμησε τις ζημιές και τις οικονομικές απώλειες σε 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαταρκτικά, με βάση τη δική του μέθοδο αξιολόγησης.

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις από και προς αεροδρόμια σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του LaGuardia της Νέας Υόρκης και του Logan της Βοστώνης, καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν τη Δευτέρα λόγω των βροχών.

Η Amtrak ανέστειλε τα δρομολόγια των επιβατικών τρένων μεταξύ της πρωτεύουσας της πολιτείας Albany και της Νέας Υόρκης, αφού οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές στις γραμμές, όπως και ο προαστιακός σιδηρόδρομος Metro-North, ο οποίος μοιράζεται κάποιες από τις ίδιες γραμμές.

REUTERS/Brian Snyder

Η Νέα Υόρκη και το Βερμόντ ήταν οι πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο. Περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Τρίτη, δημιουργώντας περαιτέρω κινδύνους πλημμύρας, ανέφερε η υπηρεσία.

Οι αξιωματούχοι του Βερμόντ χαρακτήρισαν τις πλημμύρες ως τις χειρότερες από τότε που ο τυφώνας Αϊρίν έφτασε στην πολιτεία ως τροπική καταιγίδα το 2011.

«Πρόκειται για ένα γεγονός που απαιτεί τη συνδρομή όλων των δυνάμεων», δήλωσε ο κυβερνήτης του Βερμόντ Φιλ Σκοτ σε συνέντευξη Τύπου.

Τμήματα του Βερμόντ είχαν ήδη δεχθεί 17 έως 20 εκατοστά βροχής, μετατρέποντας τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια.

: Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό