25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κατακόρυφη άνοδος πωλήσεων για το PlayStation 5 τον Φεβρουάριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κίνηση της Sony να βελτιώσει το στοκ της όσων αφορά το PlayStation 5 έφερε θετικά αποτελέσματα και πιο συγκεκριμένα οδήγησε στην κατακόρυφη άνοδο των πωλήσεων της κονσόλας κατά τον Φεβρουάριο.

Τα δεδομένα που γνωστοποίησε το GamesIndustry.biz δείχνουν ότι η μαζική αύξηση στις πωλήσεις υλικού οφείλεται σε δύο καθοριστικούς παράγοντες: το PS5 γίνεται πιο εύκολα διαθέσιμο για αγορά στο διαδίκτυο και η νέα κυκλοφορία του τίτλου της Warner Bros. Το Hogwarts Legacy, το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου και έχει ήδη διεκδικήσει ότι είναι η έκτη κυκλοφορία με τις περισσότερες πωλήσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις του PS5 αυξήθηκαν κατά 27% τον Ιανουάριο του 2023 και αυξήθηκαν κατά 180% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2022.

Αύξηση κατέγραψαν και οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το οικοσύστημα της Microsoft πούλησε 15% περισσότερο το Φεβρουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρόλα αυτά, οι συνολικές πωλήσεις για το 2023 είναι κατά 5.3% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι. Με το αριστερό ξεκίνησε η χρονιά για το Nintendo Switch. Οι πωλήσεις του τον Φεβρουάριο είναι μειωμένες κατά 15% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και κατά 29% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό